Nastupima najvećih bass imena Outlook festival se oprostio od tvrđave Punta Christo

Datum objave:09.09.2019

Pročitano:1386 puta

By:Marina Hrvaćanin i Boris Obradović

Lokacija: Pula, Hrvatska

Prvo izdanje Outlook festivala održano je u Petrčanima, a drugo na Zrću, da bi narednih deset godina njegov dom bila prelepa tvrđava Punta Christo na štinjanskom poluostrvu pored Pule. Iako je počeo kao mali festival od samo 800 posetilaca, Outlook je ubrzo postao najveći festival bass muzike u Evropi. Ovogodišnjem slavlju sound system kulture, simbolično nazvanom „The final fort“, prisustvovalo je preko 12000 ljudi. Iako opraštanje od sadašnje lokacije tužno označava kraj jedne sjajne ere, 12. Outlook festival je, usudili bi se reći, bio najbolji do sada.

 

Outlook festival

Foto: Daniel Kiršić


Nakon poslednjeg i emotivnog Dimensions festivala, poslednji ples Outlooka u Puli započet je koncertom otvaranja u pulskoj areni. Spektakl u areni je pokrenuo Mala sa ritam sekcijom The Outlook orchestra. Očekivano sjajan muzički doživljaj nastavljen je nastupima Gentleman’s Dub Cluba, Loyla Carnera, Shy Fx-a (s iznenadnim nastupom Lily Allen), te Andy C-ja. Prema zvaničnom saopštenju organizatora, koncert je bio rekordno posećen, sa preko 8500 ljudi u publici.


Gentleman’s Dub Club su bili jedno od imena na popisu izvođača na The Beach stageu sledećeg dana, dok je Shy FX, uz Bugzy Malonea, opet bio jedan od headlinera na The Clearingu.


Kao i obično, glavni problem na Outlooku je kako stići da čuješ sve što želiš. Novosadski dvojac Netics nastupili su u Pacino’s baru na plaži i pripremili nas za Fort. Prvo smo se zaustavili na Jack’s Corneru, gde su DJ Mota, Kirbstomp & Lord Jabu opasno rasplesavali prolaznike. Zatim smo se zaputili u voljeni Ballroom, gde je Said5 radio isto sa odabranom grupom fanova. Subdub arena je ugostila Dubsplash, gde su Egoless, DubDiggerz i ostatak ekipe donosili zvuk Seasplash festivala. Za to vreme, the Void su tresla imena kao što su Youngsta, Truth i Loefah, dok su Kenny Ken, Filip Motovunski i Barely Legal sa jungle setom zabavljali ozbiljne plesače u Moatu.

 

Outlook festival

Foto: Marko Edge


Artificial intelligence, Zero T, Grey Code i Lenzman su zajedno sa Visionobijem zabavljali kupače na Outlook plaži drugog dana festivala. U noć nas je uvela plovidba brodom oko Briona sa Mac II ekipom u sastavu: Digital, Randal, Trex, MC Fokus i MC AD i to nam je jedno od lepših iskustava. Najzvučnije ime na Fortu te večeri bili su Chase & Status sa svojim RTRN II Jungle setom, ali mi smo radije odabrali Deep Medi takeover (Sicaria Sound, J Sparrow, Egoless, Commodo i Mala) na Gardenu i Jossy Mitsu na Moatu.


Svi drugi stejdževi su ostali u seni The Clearinga u subotu, kada su Metalheadz napravili žurku za pamćenje povodom svoje 25. godišnjice. Grey Code i Diverge su započeli priču u prepoznatljivom maniru. Iako Calibre nije nastupio, predivno su ga zamenili dBridge b2b Skeptical, u pratnji SP:MC-ja i DRS-a. Sledio je Goldie, a za njim i Grooverider, koji je po nama imao najbolji set te večeri. Odmah sledeći je bila Digitalova selekcija, kojom smo završili veče, iako je sledio ANT TC1 – ali, morali smo da sačuvamo noge za još plesnih poslastica.


Poslednji dan festivala je bio u znaku LTJ Bukema, Hybrid Mindsa i Bceea na plaži, iako su vetar, kiša i munje pretile da unište zabavu. Ali Outlook je izdržao mnoge kiše, te se držao sve do samog jutra u ponedeljak ujutro. I dok su sound systemi na svim binama oproštajno grmeli, mi smo se uputili ka našem omiljenom: Sinai sound systemu na Subdub areni gde smo i ispratili poslednju noć. Rupture veče je otvorila Panka u pratnji Blackeye MC-ja, zatim nas je Coco Bryce hrabrio za ples i pored čestih pljuskova. Paradox je svojim live nastupom naterao Sinai da da najbolje od sebe i raspametio sve prisutne, što je Double O rado prihvatio, te se potpuno zaigrao za miksetom. Digital je takođe prihvatio jungle igru, a zatim je Djinn odlučila da nam ne da da odemo kući do zadnjeg trena, iako je kiša sve jače padala.


Sa poslednjeg Outlook festivala izašli smo potpuno mokri, ali potpuno srećni, pre svega jer smo tu napravili neke od najboljih uspomena naših života, upoznali sjajne ljude i stekli nove prijatelje, te proveli nebrojene sate plešući nadomak mora pod (ne baš uvek) vedrim nebom, ali sigurno zagrljeni sjajnim zvukom.


Iako zvaničnog obaveštenja o budućnosti Outlook festivala još nema, duboko smo sigurni da će ekipa koja stoji iza njega da nastavi da gradi sjajne priče, na još lepšem parčetu planete. Posebno se želimo zahvaliti Vedranu, Maji, Ines i Moniki na višegodišnjem gostoprimstvu, predivnoj saradnji i lepim uspomenama koje ćemo uz osmeh čuvati dok smo živi.
Do nekog sledećeg viđenja, najdivniji festivalu!


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :