Naše telo: Kratkometražni film Daneta Komljena u Roterdamu nominovan za evropskog oskara!

Datum objave:30.01.2015

Pročitano:4389 puta

By:Danijela Gašparac

"Naše telo", kratkometražni film Daneta Komljena koji je premijerno prikazan 25. januara u zvaničnoj selekciji filmskog festivala u Roterdamu, nagradjen je na ovom festivalu prestižnom nominacijom za nagradu Evropske filmske akademije, poznatijom kao "Evropski oskar".

"Naše telo" je film nastao u saradnji sa Džejmsom Latimerom koji je napisao tekst, Komljen potpisuje sliku, zvuk, montažu i režiju, a produkciju Dart film i Kino glaz iz Beograda.
 

Naše telo: Kratkometražni film Daneta Komljena u Roterdamu nominovan za evropskog oskara!

 

Komljen je jedan od najperspektivnijih mladih reditelja u regionu, čiji su prethodni kratki filmovi prikazani na preko 80 domaćih i međunarodnih filmskih festivala. "Ja već jesam sve ono što želim da imam" je premijerno prikazan na Kanskom festivalu 2010. godine, u selekciji Cinéfondation gde je osvojio treću nagradu. "Tjelesna funkcija", kratki film nastao u okviru projekta Sarajevo Grad Filma, imao je regionalnu premijeru na Sarajevo FF-u 2011, gde je i osvojio nagradu Atlantic Grupe, a međunarodnu na festivalu u Roterdamu 2012. godine. Komljenov eksperimentalni film "Sitna ptica" premijerno je prikazan 2013. godine na festivalu FID Marsej u Francuskoj.

U avgustu prošle godine, još jedan Komljenov kratki film "Višak vjetra" premijerno je prikazan u konkurencijama Filmskog festivala u Lokarnu i Sarajevo Film Festivala nakon čega je prikazan na nekoliko domaćih i međunarodnih filmskih festivala. Komljen trenutno pohađa drugu godinu Le Fresnoy, prestižnog master studija iz savremene umetnosti u francuskom gradu Lilu.

Ovih dana, Komljen privodi kraju i snimanje svog prvog dugometražnog igranog filma, "Prije neprijateljstva", na lokacijama Grand hotela Lido u Crnoj Gori, hotelskog kompleksa koji se može videti i u "Našem telu". U filmu igraju Boris Isaković i Boban Kaluđer, sa kojim je Komljen već sarađivao na "Višku vjetra". "Prije neprijateljstva" nastaje u zajedničkoj produkciji Dart Filma i Kino Glaza iz Beograda, produkcije Pro.ba i Vizart iz Bosne i Hercegovine i Code Blue iz Crne Gore.

Trailer "Naše telo"

Link za vest na sajtu Evropske filmske akademije


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :