Nakon dvadesetogodišnje pauze Ab Re objavili album

Datum objave:23.06.2020

Pročitano:437 puta

Grupa Ab Re je tokom izborne tišine objavili svoj dugo očekivani album.

Nakon dvadesetogodišnjeg angažovanja u raznovrsnim oblicima muziciranja (cirkus, teatar, film, koncert - http://www.abremusic.com/) i stvaranja koje je uglavnom ostalo nezabeleženo, novi album, More napeto, od 19.06. postaje dostupan na svim striming servisima i digitalnim platformama. 

 

Foto: Mina Pavlović

Album je snimljen u pančevačkom studiju Krokodil, koji ujedno i izdaje album u saradnji sa izdavačkom kućom Kontra. Uz intervencije producenta Petra Stevanovića (Ljubičice) i par gostujućih muzičara, naknadno je dosnimljeno tek nekoliko efektnih duvačkih deonica. Ovo izdanje je sjajan primer savremenog studijskog LIVE albuma - sirov i nespeglan, ali surovo iskren.

Izdanje albuma prati video spot za pesmu Grdobina (Iluzija) čiju režiju potpisuje Dragan Đorđević, a crtež i animaciju Tijana Knežević.

Spotom i singlom Veš mašina, prethodno je najavljen izlazak albuma. 

Ako se klinom klin izbija, za svakodnevnu napetost preporučujemo AB RE. More napeto – album prvenac, nastao pod okolnostima opisanim u naslovu. Napetim i svakodnevnim. Okolnostima u kojima bend živi, radi, svira... Ako vam se ova situacija čini poznatom to je samo zbog toga što ste sa bendom u komšiluku, tu negde u ovom gradu. U ovoj zemlji. U ovom ćošku kontinenta, ili na ovoj planeti.

Šta reći? More napeto! Preslušajte, možda utvrdite da ste i vi član ovog benda. Bend svakako podrazumeva da je tako.
http://www.abremusic.com/vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :