NAKED: ​Beogradki bend predstavlja novi spot za pesmu GREEN BROWN EYES

Datum objave:05.11.2015

Pročitano:8098 puta

By:Barbara Garčević

​Beogradki bend Naked, posle izuzetnog koncerta na otvaranju 31. Beogradskog Jazz Festivala, predstavlja novi spot i to za pesmu ''Geen Brown Eyes'', koja je jedan od najvećih hitova sa poslednjeg, trećeg albuma - ''Nakedonia''. Spot je sniman u Beogradu, mahom na prostoru Ciglane, a režirao ga je umetnik - Viktor Kiš.Sastav Naked već godinama uspeva da ostvari fuziju globalnih ritmova, balkanske muzičke tradicije i free jazz-a.
Mešavina folklornog nasleđa i slobodne improvizacije vodi bend na putovanje i potragu za vlastitim muzičkim identitetom.
Grupa Naked je do sada objavila tri albuma, ostvarujući zavidan uspeh na brojnim pozornicama u zemlji i inostranstvu.
Debi album „Noyz“ objavili su u sopstvenoj režiji 2007.godine, da bi već za sledeće izdanje interesovanje pokazala mađarska produkcija NarRator Records.

 

Naked | Foto Vladimir Miloradovic

Foto Vladimir Miloradovic

U novoj, svedenijoj formaciji kvarteta, nastupaju od 2014. godine. Ovog proleća izdali su svoj treći album „Nakedonia“, na kome se kao gost pojavljuje izraelski multiinstrumentalista Amir Gwirtzman. Ogoljeni format, u duhu samog imena benda, znači i fokus na one koji su ostali,kao i puno svetlo na novog člana ekipe, saksofonistu, Ivana Teofilovića.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :