Najveći metal spektakl u Beogradu! - Potvrđena lista izvođača

Datum objave:29.02.2012

Pročitano:3469 puta

By:Sagor MeškovićKonačno je potvrđena široka lista izvođača velikog rok i metal festivala u Beogradu, koji će se održati 28. juna na Ušću. S obzirom da zbog teške bolesti gitariste Tonija Ajomija, grupa „Black Sabbath“ nije mogla da održi svoju evropsku turneju, u svim predviđenim terminima i gradovima na evropskoj turneji nastupiće supergrupa „Ozzy Osbourne & Friends“ koju pored legendarnog pevača još čine basista Gizer Batler i gitarista Zak Vajld. Specijalni gost Ozija Ozborna, sa kojim će izvesti neke od najvećih pesama grupe „Black Sabbath“ biće i kultni gitarista Sleš!
 
„Avalon produkcija“ je nakon višenedeljnih napora uspela da potvrdi široku listu izvođača čiji će nastupiti ukupno trajati i preko osam časova, i to po nepromenjenim cenama ulaznica! Zanimljivo je da su ulaznice za „Black Sabbath“ već bile najjeftinije na evropskoj turneji, te da će samo u Beogradu pored Ozija Ozborna nastupiti i još pet velikih rok i metal bendova!

Neposredno pred nastup Ozija Ozborna i prijatelja, publika na Ušću imaće priliku da sluša jedan od najznačajnijih rok bendova svih vremena „The Cult“ na dosad najvećem nastupu u Srbiji! Pevač Ian Estburi i gitarista Bili Dafi potvrdili su da će novi studijski album „Weapon of Choice“, koji producira čuveni Bob Rok, biti objavljen 22. maja i da predstavlja povratak na zvuk kultnih pesama „She Sells Sanctuary“, „Rain“ i „Sweet Soul Sister“.Po prvi put u Beogradu, na Ušće dolazi i ceo bend gitariste Zaka Vajlda „Black Label Society“, koji je na vrhu liste želja mnogih ovdašnjih rok i metal fanova već godinama! Jedan od najpopularnijih bajkerskih bendova današnjice dolazi iz Nju Džerzija i iza sebe ima preko četiri miliona prodatih albuma, kultni bajkerski klub i višestruke „Top 10“ uspehe na svetskim listama! Pre njih, festivalska publika gledaće nastup famozne britanske grupe „Paradise Lost“ koja je sa dvanaest albuma i odličnim nastupima u Srbiji i regionu već stekla verne fanove. Krajem aprila izlazi i njihov trinaesti studijski album „Tragic Idol“ čiji je omot radio avangardni pariski umetnik „Valnoir“, poznat i po saradnji sa grupom „Laibach“. Publika će imati priliku da po prvi put u Beogradu gleda i veliku „black“ metal atrakciju „Satyricon“! Popularni Norvežani iza kojih stoje dve decenije karijere i sedam albuma, u Beograd premijerno dolaze nakon što su se krajem prošle godine vratili sa turneje po Južnoj Americi i počeli da rade na novom albumu. Zanimljivo je da je pevač i gitarista Sigur Vongraven u saradnji sa italijanskom vinarijom „Luca Roagna“ pre dve godine lansirao i nezvanično „black metal“ vino koje nosi njegovo ime. Čast da otvori celonoćni spektakl na Ušću imaće jedan od najvećih regionalnih metal bendova „Sanatorium“ iz Makedonije.

Ulaznice za festival na Ušću mogu se kupiti po nepromenjenim cena od 2.990 (Parter 1), 3.990 (Parter 2) i 4.500 dinara (Golden Circle) na svim prodajnim mestima Kard servisa, Eventima i Gigstiksa. Ulaznice kupljene za koncert grupe „Black Sabbath“ važe za festival i to u istim kategorijama u kojima su i kupljene. Svim kupcima ulaznica za koncert grupe „Black Sabbath“ kojima se ne bude svidela lista izvođača „Ozzy Osbourne & Friends“ festivala, „Avalon produkcija“ omogućila je povrat novca na blagajnama gde je ulaznica i kupljena.

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :