Najbolji svetski techno live act Octave One iz Detroita dolazi na Moondance!

Datum objave:08.06.2015

Pročitano:4962 puta

Datum održavanja: 31.07.2015 - 01.08.2015

Lokacija: Kamerlengo, Hrvatska

Osim već najavljenih Dave Clarkea i Sayteka iz Londona, treće izdanje Moondance festivala ugostiti će po prvi put u Dalmaciji čarobnjake iz Detroita - Octave One kao i vrlo hvaljeni talijanski dvojac s privremenim boravkom u Berlinu - Analogue Cops.

 

Najbolji svjetski techno live act Octave One iz Detroita dolazi na Moondance! | Festival | Hrvatska


Octave One kao i Analogue Cops te prije najavljeni Saytek nastupiti će uživo sa svojim mašinama, što je sve veći trend na festivalima elektroničke plesne glazbe.

 

Octave One su postali svjetski poznati zahvaljujući hit singlu "Blackwater" iz 2000. godine koji je prodan u preko milijun primjeraka, a u underground krugovima cijenjeni su po brojnim izvrsnim skladbama tijekom svoje 25 godina duge karijere te po radu njihove izdavačke kuće 430 West koja je izdala brojna djela drugih poznatih glazbenika iz Detroita.


Blizu 7 godina trebalo je dugovječnom i utjecajnom detroitskom techno dvojcu Octave One da nas obraduju s novim autorskim albumom. Braća Lenny i Lawrence Burden upravo su na tržište izbacili svoj šesti album "Burn It Down" koji će promovirati na Moondanceu.
Njihovi nastupi su u najmanju ruku spektakularni. Kako služno tako i vizualno. Okruženi desetcima analognih mašina, Octave One svoj set up često kolokvijalno zazivaju nazivaju Mothership, aludirajući na kokpite svemirskih brodova iz SF filmova. Ovi predvodnici Detroit techna sudionici su najznačajnijih svjetskih techno festivala. Upravo su proglašeni najboljim actom na nedavnom Movement festivalu u Detroitu.

 

 

The Analogue Cops - live

 

Vinil puristi, hardware znanstvenici i lo-fi tech-freakovi. Lucretio i Marieu aka The Analogue Cops su začetnici Restoration labela i kako samo ime kaže, njihov label je snažno inspiriran dekonstrukcijom i preoblikovanjem housea i techna. Proces je započeo prije desetak godina kad se duo preselio iz predgrađa Padove u Berlin.

Crpeći inspiraciju iz zvukova Detroita, Chicaga, Berlina i UK-a, duo je progresivno njegovao svoj stil. Hrskav, raspušten i distorziran sound koji s lakoćom odaje potpis ovog beskompromisnog dvojca. Njihova militantna vizija underground dance glazbe je zaslužna za kolaboracije s imenima poput Blawana (Parassela projekt) i Steffi (Third Side projekt).31.7. i 1.8. Trogir će ponovo postati središte elektroničke glazbe u Dalmaciji. U ambijentu srednjovjekovne kule Kamerlengo nastupiti će više od 20 izvođača u dvije noći parti programa. Neki od najpoznatijih techno izvođača kao i legendi scene nastupiti će na spektakularnoj pozornici s fantastičnim razglasom i rasvjetom.

Prošle godine je mnogim pravim partijanerima Moondance bio prvi izbor u velikoj festivalskoj ponudi. I nisu se razočarali. Moondance je prošle godine posjetilo više od 7000 partijanera u dvije festivalske večeri i uživalo u ritmovima omiljenih dja na fantastičnoj lokaciji.

Jedan od najavljenih headlinera prve večeri je beskompromisni techno revolucionar Dave Clarke.

Dave Clarke

Novo izdanje festivala donosi novitet u drugoj festivalskoj večeri koja će biti usmjerena na live elektroniku.


Osim noćnih događanja Moondance ove godine nudi i boat partije s popodnevnim izletima do prekrasnih plaža Drvenika Velog i Drvenika Malog.


Rane ulaznice po cijeni od 99 kn u prodaji su na prodajnim mjestima Tisak Media, Croatia Records, Dancing Bear, Smokvina Travel, Toto Travel i ostalim prodajnim mjestima sustava TicketShopa.
Online prodaja: www.ticketshop.hr


www.moondancefestival.eu | www.facebook.com/moondancefestival


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :