Najbolji svetski niskobudžetni filmovi koje ćemo gledati na Cinema City festivalu

Datum objave:08.06.2016

Pročitano:4298 puta

Datum održavanja: 25.06.2016 - 02.07.2016

Deveti Cinema City vam predstavlja jedan od omiljenih programa publike - selekciju Up to 10.000 Bucks - koja na ovogodišnji festival donosi 29 raznovrsnih ostvarenja, odabranih od čak 500 prijavljenih filmova! Snimajući sa budžetom manjim od 10.000 dolara, talentovani autori iz celog sveta potvrđuju da je za pravljenje filma potrebno mnogo više od bankovnog računa i gomile dolara ili eura.

 

Film Eggman

Na devetom festivalu Cinema City, koji se održava od 25. juna do 2. jula u Kineskoj četvrti i Limanskom parku, u Novom Sadu, ne propustite priliku da pogledate jedinstvena ostvarenja talentovanih autora kojima budžet ne predstavlja prepreku nego podstrek za kreiranje originalnih filmskih izraza. Sa sigurnošću tvrdimo da će program Up to 10,000 Bucks, koji predstavlja filmove snimljene budžetom manjim od 10.000 dolara, biti naročito zanimljiv, jer ovogodišnji odziv na konkurs beleži rekordne rezultate - čak 500 prijavljenih filmskih ostvarenja iz celog sveta!

 

Film Oprostite

Pred selektorom programa, rediteljem Milošem Pušićem, našao se veliki zadatak i izazov koji za rezulat ima kvalitetan program sačinjen od sjajnih niskobudžetnih ostvarenja koja će dati naročit šarm ovogodišnjem izdanju festivala Cinema City, ali i jedinstvenu priliku posetiocima da pogledaju filmove koje neće imati priliku da vide na redovnim bioskopskim reperoarima. “Rekordan broj prijavljenih filmova na ovogodišnjem festivalu omogućava širi, ali i teži, izbor i veću odgovornost. Ako je potrebno naći najmanji zajednički imenitelj svim filmovima na listi onda je to stvaralačka energija koja izbija iz svakog kadra“ objašnjava Pušić.

 

Film Strašno Kucanje


Publika festivala moći će da premijerno pogleda 29 ostvarenja selekcije Up to 10,000 Bucks iz svih zemalja sveta. Povodom ovogodišnje selekcije, koordinatorka programa Up to 10,000 Bucks, Dina Vuković, poručuje: “Ove godine prijavilo se čak 500 filmova na konkurs i taj porast interesovanja daje nam podstrek da nastavimo da razvijamo ovaj program. Na ovogodišnjem Cinema City festivalu publika će imati priliku da pogleda filmove najtalentovanijih filmskih umetnika iz celog sveta koji su uspeli da sa malo novca snime filmove od kojih zastaje dah. Uostalom, dođite i uverite se!”


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :