“NA SILU” - Promocija knjige posvećene Laserskom samitu jeftine grafike 30.09, Plato Ilegala

Datum objave:28.09.2010

Pročitano:3123 puta

By:Marina Nikolić

30. SEPTEMBAR 2010. 19h
PROMOCIJA KNJIGE “NA SILU”
PLATO ILEGALA AKADEMSKI PLATO

Kao i sve velike i besmislene ideje u našoj sredini, ideja o laserskom samitu jeftine grafike je nastala spontano, u kafanskom dimu. Ali za razliku od ustaljene boemske-umetničke prakse, kojoj smo bili izloženi tokom školovanja, ova ideja se ovaplotila u događaj između rejva i političkog skupa, sa gomilom dizajnera koji su jedva dočekali da se izvuku od pritiska kožnih čizmi autoritativnih akauntkinja, da se oslobode čeljusti klijenata, da otvore oči, srce i dušu.Uz muziku koja opušta, u bajkovitom ambijentu Paviljona Veljković, mladi kreativci ovog grada su odahnuli,i shvatili da je sutra novi dan...
novi radni dan.
 


TURBOSUTRA vas poziva na promociju knjige “Na silu” koja predstavlja presek rada na projektu Laserski samit jeftine grafike, manifestacije koja je prethodne godine održana u Centru za kulturnu dekontaminaciju.

Promocija će biti održana u Plato ilegali (nekadašnji klub Industrija) sa početkom u 19 časova.

Na 192 strane videćete sve radove izložene na samitu, rezultate upitnika i dobiti uvid u ono što je domaća dizajnerska scena sada.

Laserski samit jeftine grafike okuplja kreativce iz oblasti dizajna, ilustracije i vizuelnih komunikacija kako bi promovisao i afirmisao mlade dizajnere, grafički dizajn i srodne medije među najširom publikom.

Prvi samit, održan pod sloganom “Umetnost u doba recesije” maja 2009. godine, okupio je 30 umetnika, a ove godine publika je na samitu održanom na temu “Umetnost na silu” videla radove 86 umetnika iz Srbije, regiona i sveta.

TURBOSUTRA je prethodne dve godine publici u Centru za kulturnu dekontaminaciju s podjednakom pažnjom predstavio grafike velikih imena u svetu dizajna i vizuelnih umetnosti i talentovanih, mladih stvaralaca čije vreme tek dolazi.

Cilj je bio da se uspostavi novi koncept komunikacije sa publikom, širokodostupna i jeftina umetnička dela za sve, jer su posetioci za 100 dinara mogli da kupe grafiku formata 15 X 21 cm štampanu na kancelarijskom papiru, na laserskom štampaču.

Knjiga je svedočanstvo o svojevrsnom dizajnerskom piru u doba ekonomske kuge i obezbeđuje trag o održanom samitu jeftine grafike koji će postati tradicionalna godišnja izložba.

Dođite po svoj primerak publikacije. Makar na silu!

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :