Na konkurs 10. Demofesta prijavio se 471 bend

Datum objave:21.03.2017

Pročitano:3807 puta

Datum održavanja: 20.07.2017 - 22.07.2017

By:Savo Drakulić

Lokacija: Banjaluka

Na konkurs banjalučkog Demofesta, koji je okončan pre nekoliko dana, ove godine je stigla je čak 471 prijava demo bendova sa područja cele ex-Yu. Najveći broj prijavljenih bendova je iz Srbije (208) i Hrvatske (128), kao i BiH (80), a nešto manje iz Slovenije (33), Makedonije (15) i Crne Gore (7).

 

Demofest


-  Kako bismo dostojno obeležili naš deseti rođendan, ove godine će čak 50 demo bendova imati priliku da se takmiči za nagrade jubilarnog Demofesta, koje su obezbedile Banjalučka pivara i m:tel, te uživaju u hladnom Nektar pivu. Stručni žiri će i ove godine imati težak zadatak da odabere takmičare, dok bude preslušavao i ocenjivao prijavljene bendove, ali ne sumnjamo da će odabrati najbolje - kažu organizatori Demofesta.


Iz Demofesta podsećaju da će se 30 bendova koje odabere žiri takmičiti na glavnoj bini "Basstion". Sa druge strane, ostalih 20 bendova, koji će svoje muzičko umeće prikazati na "Beton" bini smeštenoj na letnoj pozornici tvrđave Kastel, biraće isključivo muzički urednik te bine, čije će ime naknadno biti otkriveno.

 

Demofest


- Vikend smo proveli u razvrstavanju prijava, a sada je na žiriju da u narednih nekoliko meseci pomno presluša sve pristigle materijale - navode iz Demofesta i dodaju da će rezultati konkursa i imena članova žirija biti poznati u junu. Rezultati konkursa i imena članova žirija biće objavljeni na zvaničnoj stranici festivala www.demofest.org, kao i na zvaničnoj Facebook stranici Demofesta.


Deseti Demofest će se ove godine održavati od 20. do 22. jula na tvrđavi Kastel u Banjaluci, a do sada potvrđeni izvođači su Dubioza kolektiv, Lačni Franz, Edo Maajka, Bad Copy, Freemasons, Funkerman, a tu je i lokalna podrška bendova Sopot, Shanghai Street Fight i Važno obavještenje. Generalni sponzor jubilarnog Demofesta je Banjalučka pivara, prijatelj festivala je kompanija m:tel, a oficijelni telefon festivala je Huawei P10.

 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :