NA KAFI SA NAUČNIKOM: Novi program Petnice i Miksera

Datum objave:28.03.2016

Pročitano:5122 puta

Lokacija: Mikser House

Istraživačka stanica Petnica i Mikser organizacija pokreću novu vrstu događaja pod nazivom "Na kafi sa naučnikom", koji će se jednom mesečno održavati u Mikser House-u i koji će na nesvakidašnji, neformalni i interesantan način publici približiti naučne novosti, savremena dostignuća u nauci, tehnološka otkrića i novine tehnološkog razvoja. Ideja iz koje je nastao koncept događaja je žellja da publika dobije mnogo više prostora za diskusiju sa predavačem, bez prepreke i barijere koja obično postoji između naučnika i publike koja se svrstava u "laike".

 

Na kafi sa naučnikom

 

Prvi u nizu događaja odigraće se 12. aprila, kada će svi zainteresovani imati priliku da na "Kafi sa naučnicom" Dr Biljanom Stojković saznaju sve što ih interesuje na temu "Kako je nastao život na zemlji".  Poznati evolucioni biolog sa Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu će vas podstaći da promislite o teorijama evolucije i zapitate se - da li je Darvin bio u pravu?


Događaj počinje u 18 časova, ulaz je slobodan, ali je zbog ograničenog broja mesta moguć samo uz pozivnicu koja se može preuzeti u Mikser House-u, svakoga dana od 12 do 20 časova.

ISTRAŽIVAČKA STANICA PETNICA
je samostalna i nezavisna organizacija koja se bavi razvojem naučne kulture, naučne pismenosti, obrazovanja i kulture. Njene aktivnosti su najvećim delom usmerene na mlade - na učenike i studente, ali i na obuku nastavnika u novim tehnikama, metodama i sadržajima u oblasti nauke i tehnologije. Programi IS Petnica obuhvataju širok spektar oblasti i disciplina u okviru prirodnih, društvenih i tehničkih nauka.


MIKSER JE MULTIDISCIPLINARNA PLATFORMA koja podstiče razvoj kreativne ekonomije zemlje i regiona, i uspostavlja dijalog između savremenih globalnih tendencija i domaće i regionalne prakse. Mikser House predstavlja novi koncept kulturne institucije koja spaja kulturne, edukativne, ali i komercijalne aktivnosti u multifunkcionalnom prostoru koji je nastao kreativnom transformacijom starog gradskog magacina. 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :