N O R M A L S studio donosi Augmented Reality modu na Resonate festival

Datum objave:07.04.2017

Pročitano:4331 puta

Datum održavanja: 17.04.2017 - 19.04.2017

By:Barbara Garčević

Lokacija: KC Grad i Jugoslovenska kinoteka

U okviru Resonate festivala, čije nas šesto izdanje očekuje od 19. do 22. aprila N O R M A L S studio održaće trodnevnu intenzivnu radionicu kreiranja odevnih predmeta koristeći se Augmented Reality metodom. Radionice će biti održana od 17. do 19. aprila od 10 do 18h u KC Gradu. 

 

N O R M A L S

Normals čini kolekciju radova koji se nalaze na raskrsnici između dizajna i fikcije. Radovi ovog kolektiva čine jedan bogati univerzum značenja i budućnost i predstavlja kombinaciju vizuelnog, literarnog, prototipskog i funkcionalnog. Vizije ovog studija su usmerene na sveprisutnost 3D objekata i algoritamskih značenja. Njihovi radovi uključuju AR (augmented reality) kolekcije odeće koju su predstavili na internacionalnim izložbama i na New York Fashion Weeku 2016, kao i parametarske slogovne fontove, nazvane N O R M A L T Y P E, uz seriju grafičkih novela, istog naziva.

„Data Training za poneti" ili originalno TheWearable Data Training Program je intenzivna radionica nastala iz A P P A R E L projekta, istraživački poduhvat u polju mode AR-a.

 


AR postaje svakodnevica. Isprva zabavna tehnološka metoda, sada nudi nove načine komuniciranja sa svetom oko sebe kao kada deca u stvarnom prostoru jure digitalne kreacije ili AR naočare koje su sastavni deo svakog ormana u Silikonskoj dolini. Cilj ovog projekta je da otkrije kako će široko rasprostranjena AR uticati na našu stvarnost. Šta ako će naša odeća moći da menja boju ili oblik? Šta će to govoriti o nama? Prototip je razvijen, za sada samo za izložbene potrebe, gde pojedinac može upotrebiti besplatnu iOS aplikaciju da bi iskusio šta će njegova online razmena generisati kao varijablu jednog komada odeće. Suštinski, aplikacija beleži korisnikove aktivnosti na društvenim mrežama i traga za specifičnim rečima da bi ustanovila pravila u različitim psiho – socijalnim kategorijama. Ovo semantičko istraživanje se potom primenjuje na model u 3D-u koji se prati u realnom vremenu preko kamere mobilnog uređaja i na njegov odevni komad. Na primer: što više neko koristi uzvičnika u svojoj komunikaciji na društvenim mrežama, to će mu ramena na 3D odeći rasti.

 

N O R M A L S

Ova radionica se dešava u koorganizaciji sa WE ARE EUROPE platformom i festivalom SÓNAR iz Barselone.

N O R M A L S studio će, pored pomenute radionice, održati i predavanje, u četvrtak, 20. aprila 2017 u 16h u Jugoslovenskoj kinoteci. Ostalo je još vrlo malo mesta za ovu radionicu. Prijavite se ovde.

 

Karte za Resonate festival mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Eventima.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :