My Baby: Holandska bluz/rok atrakcija ponovo u Beogradu!

Datum objave:16.11.2015

Pročitano:5052 puta

Datum održavanja: 25.11.2015

By:RockSvirke

Lokacija: Dom Omladine, Beograd

​​​​Nakon izuzetnog prošlogodišnjeg nastupa u sklopu Vračar Rocks festivala, holandska bluz/rok atrakcija My Baby se vraća u Beograd, u sredu, 25. novembra sa koncertom u Domu omladine Beograda, u sklopu evropske turneje na kojoj promoviše 2. studijski album pod nazivom Shamanaid. Kao podrška nastupiće eksplozivni bluz/rok trio Cotton Pickers iz Mladenovca.

 

My Baby: Holandska bluz/rok atrakcija ponovo u Beogradu! | Dom omladine 2015

 

Eksplozivni trio će tom prilikom predstaviti beogradskoj publici nove pesme, kao i dobro poznate pesme sa prvog albuma My Baby Loves Voodoo (2013).

 

Bend su pre samo tri godine osnovali brat i sestra, Jost Van Dijk (Joost van Dijck) i Kato Van Dijk (Cato van Dijck), kao i Danijel Džonston (Daniel ‘Da Freez’ Johnston), a vrtoglav svetski uspeh ih je „zadesio“ odmah po objavljivanju albuma My Baby Loves Voodoo i nastupa na Eurosonic festivalu u januaru 2014. godine.

 

My Baby koketiraju sa južnjačkim močvarnim bluzom, folkom, gospelom i fankom, stvarajući hipnotički zvuk koji je opčinio planetu! Progovaraju kroz repetitivne ritmove, puno slide gitare i sanjive vokale, spajajući tradicionalno i moderno u impresivan live nastup. Zahvaljujuću energiji čistog rokenrola koju šalju sa scene, za samo godinu dana, promotivna turneja My Baby Loves Voodoo! je prevazišla evropske granice, te je ovaj amsterdamski trio nastupao širom Evrope, Amerike, Azije, Novog Zelanda, Australije…

 

 

 

Nakon objavljivanja drugog studijskog albuma Shamanaid, objavljenog u aprilu ove godine nakon čega je grupi stiglo još jedno veliko priznanje – britanska turneja sa kultnim Sisik Stivom (Seasick Steve) tokom aprila meseca ove godine.
Cotton Pickers je formiran 2004. godine u Mladenovcu. Prvobitni naziv je bio "UNREGISTERED FEEDBACK", ali je tokom vremena ime promenjeno u sadašnji naziv "COTTON PICKERS". U jednom delu karijere usled odsustva bubnjara bend je pauzirao, da bi se 2008. godine reaktivirali i nastavili sa radom. Aktivnim sviranjem i radom na autorskom materijalu sazrevao je i muzički izražaj ovog tria koji od samog nastanka čine: Jovan Stepić (gitara i vokal), Ivan Stepić (bas gitara) i Uroš Ugrinović (bubanj).

 

Kontinuirano zalaganje i kvalitet COTTON PICKERS-a nekoliko puta su i zvanično nagrađeni: treće mesto (2010.) na takmičenju "Demo masters 7" u organizaciji Radio Beograd 202 (pesma "Waiting For A Bus" se našla na istoimenoj kompilaciji); prvo mesto na 31. Majskoj Gitarijadi u Požarevcu (2010.); drugo mesto na festivalu “Uhvati ritam” u Svilajncu (2010.) i do sada možda najveći uspeh ovog sastava, Prvo mesto na četrdeset petoj ZAJEČARSKOJ GITARIJADI (2011)!!!
Posle četiri godine napornog rada, u avgustu 2012. godine Pickers-i konačno završavaju rad na svom debi albumu po imenu Slaughterhouse Blues, na kome se našlo deset numera, da bi ga krajem novembra 2012 objavila izdavačka kuća "Long Play".

 

Ulaznice su u prodaji preko sistema EVENTIM, GIGSTIX, DD Tickets, kao i u Felix Shopu (TC Sremska). Pretprodajna cena ulaznice je 400, na dan koncerta 600 dinara! Početak u 21 čas.

www.RockSvirke.com 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :