Klub Barutana Beograd

MUZIČKI SPEKTAKL NA DEV9T: BEOGRADSKI SIMFONIJSKI ORKESTAR I JUAN ATKINS

Datum objave:05.05.2016

Pročitano:7225 puta

Datum održavanja: 14.06.2016

Lokacija: Stara Ciglana, Beograd

DEV9T će u utorak, 14. juna biti domaćin Beogradskom simfonijskom orkestru i kumu techno muzike, DJ-u i producentu Juanu Atkinsu, koji će nastupiti zajedno u staroj Ciglani Beograda. Ovim nesvakidašnjim muzičkim spojem dirigovaće Emin Džijan, čovek koji je već spajao zvuke elektronske muzike i simfonijskog orkestra.

 

DEV9T: Beogradski simfonijski orkestar i Juan Atkins

 

Techno mag, DJ i producent iz Detroita, Juan Atkins, uz Derricka Maya i Kevina Saundersona član je poznate Belleville trojke, ekipe koja je direktno zadužena za nastanak Detroit techna, dok sam Atkins verovatno kumuje pojmu techno i zaslužan je što danas imamo ovu vrstu muzike sa svim njegovim podžanrovima. Sa više od 20 izdanja tokom 30 godina karijere i nebrojeno mnogo nastupa u svim krajevima sveta, Juan Atkins danas predstavlja pojam istinskog DJ-a za sve one koji vole i cene elektronsku vrstu muzike. “Želim da moja muzika zvuči kao da kompjuteri međusobno razgovaraju. Ne želim da ona zvuči kao “prava” grupa. Želim da zvuči kao da je stvorio tehničar. To je ono što ja jesam: tehničar sa ljudskim osećanjima.” – rekao je Atkins, ujedno i jedan od prvih muzičara digitalne ere koji je javno progovorio o novoj sinergiji čoveka i mašine u kreativnom procesu.


Sa druge strane, sinergiju elektronske i klasične muzike koju će izvoditi fenomenalni Beogradski simfonijski orkestar, a koja nam stiže 14. juna na DEV9T, istraživao je makedonski dirigent Emin Džijan. Cela priča je krenula od njegovog dugogodišnjeg prijatelja i producenta iz Skoplja, Ognjena Uzunuvskog koji ga je nagovorio da urade projekat u kojem bi se spojili elektronska muzika i zvuk simfonijskog orkestra. Prvi takav projekat realizovali su sa Derrickom Mayom u prelepoj atmosferi antičkog teatra u Ohridu. Posle ovog nastupa usledili su nastupi u Evropi, Americi i Australiji. Pored saradnje sa Derrickom, Džijan je imao priliku da diriguje i program Jeff Millsa u Melburnu ove godine. 

 
„Projekat sa Juanom na DEV9T, biće svetska premijera muzike koja do sada nije izvođena. Na osnovu njegove muzike, ja razrađujem nove aranžmane i orkestracije koje donose potpuno novi zvuk i novu formu muzičkog dela. U celom procesu dodajem i svoje ideje i motive, koji su razrađeni kroz različite ritmičko melodijske aspekte. Pored toga komponujem još dve potpuno nove kompozicije specijalno za ovaj nastup. Smatram da će publika uživati u raznovrsnosti zvuka simfonijskog orkestra i različite dinamičke kontraste. Kada se na ovo doda i ezoterični prostor stare Ciglane, mislim da ćemo imati veče za pamćenje“ – rekao je Emin Džijan povodom nastupa na DEV9T.

Ulaznice: Prodaja ulaznica za ovaj nesvakidašnju muzičku kombinaciju, nastup Beogradskog simfonijskog orkestra i Juana Atkinsa, počinje u ponedeljak, 9. maja. Od ponedeljka će u prodaji biti ograničena količina ulaznica po ceni od 600 dinara, nakon čega će cena ulaznice iznositi 800 dinara. Na dan koncerta cena ulaznice će iznositi 1000 din.

Ulaznice za DEV9T: Devetodnevni kompleti ulaznica za DEV9T, po ceni od 1990 dinara biće pušteni u prodaju 10. maja, dok će dnevne ulaznice po ceni od 400 dinara za petak i subotu i 250 dinara za ostale dane biti dostupne na kapijama festivala. Ulaz na DEV9T “specijal” događaje, među kojima je i nastup Beogradskog simfonijskog orkestra i Juana Atkinsa, kao i nedavno najavljeni EXIT na DEV9T specijal, tj. koncert grupe Die Antwoord će se posebno naplaćivati. Ovo su specijali za koji važi posebno kupljena karta, ali i DEV9T donatorska ulaznica čija cena za devet dana iznosi 9000 dinara.
Prodaja ulaznica će se vršiti putem prodanih mreža Gigstix i Eventim, kao i online putem njihovih sajtova eventim.rs i gigstix.com.

DEV9T

Podsećamo, DEV9T je zamišljen kao kolonija koja okuplja sve one koji znaju vrednosti kulture, uz slogan “stvaraj dalje”. Drugo izdanje će biti održano od 10. do 18. juna uz temu Portal. Svim danima posetioci će biti u prlici da prođu proces istraživanja sopstvenog putovanja u drugi deo sebe koji potajno hrani i uzbuđuje i da pokažu drugu stranu svoje ličnosti koja je istraživačka, zanimljiva i koja šalje poruku svetu oko nas. Zbog toga je DEV9T ove godine raspisao konkurse iz više oblasti, ovoga puta upravo sa temom Portal. Konkursi podrazumevaju aktivno učešće na festivalu. Drugim rečima - ako hoćete umetnost, imaćete priliku i da je stvorite. Listu aktivnih konkursa možete naći ovde.

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :