Barutana klub Beograd

Muzički program Kulturnog centra Beograda u oktobru

Datum objave:04.10.2020

Pročitano:952 puta

Lokacija: Beograd

Koncerti u Galeriji Artget i Muzuka Trga


Oktobarske „Koncerte u galeriji“ počinjemo u ponedelјak, 5. oktobra u 20.00 u Galeriji Artget zvukom flaute, zahvalјujući Jovani Lazić i pijanisti Marku Bogdanoviću koji će ovom prilikom izvesti kompozicije Šumana, Rahmanjinova i Hindemita.

Iako je leto već iza nas, toplo vreme nam pruža priliku da čujemo još jedan koncert na otvorenom u okviru ciklusa „Muzika Trga“. U saradnji sa Udruženjem saksofonista Srbije, u sredu, 7. oktobra u 12.00 na Platou ispred Kulturnog centra Beograda (kod fontana) nastupiće saksofonista Milan Savić i pijanista Uki Ovaskainen. Koncert je deo 7. međunarodnog festivala saksofona Belgrade SAXperience.

 Ponedelјak, 12. oktobar u 20.00 je rezervisan za lјubitelјe muzike za klavir. Pijanistkinja Lidija Matić izvešće klavirske sonate Semjuela Barbera, Sergeja Prokofjeva i Jozefa Hajdna, kao i Baladu Frederika Šopena. Lidija Matić je diplomirala na Muzičkoj akademiji u Beogradu u klasi prof. Dušana Trbojevića, magistrirala u klasi prof. Andreje Pregera i usavršavala se u Rimu.

„Koncert u galeriji“ koji u oktobru organizujemo u Svečanoj sali Skupštine Grada, jeste završni resital doktorskog umetničkog projekta pijaniste Nemanje Egerića i održaće se u četvrtak, 22. oktobra u 19.30. Tema njegovog doktorskog projekta obuhvata programsko i interpretativno tumačenje čuvenog klavirskog ciklusa Olivijea Mesijana Dvadeset pogleda na dete Isusa. Od prošle godine Nemanja Egerić radi kao kao stručni saradnik na Fakultetu umetnosti u Nišu. Koncert realizujemo u saradnji sa Fakultetom muzičke umetnosti u Beogradu.

Mesec u Galeriji Artget završavamo koncertom violinistkinje Mine Đekić i pijaniste i kompozitora Milana Aleksića u ponedelјak, 26. oktobra u 20 sati. Program čine dela G. F. Telemana i F. Šuberta, kao i autorska muzika Milana Aleksića. Aleksić je završio osnovne studije kompozicije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i doktorske studije na FMU u Beogradu. Usavršavao se u zemlјi, SAD, Austriji i Nemačkoj. Violinistkinja Mina Đekić je kao centralnu oblast svog interesovanja izabrala muziciranje u kamernim ansamblima. Sa brojnim sastavima je nastupala na koncertima, festivalima i turnejama u zemlјi i inostranstvu.

 

KCB


Kulturni događaji se i dalјe održavaju uz propisane epidemiološke mere za suzbijanje širenja virusa COVID-19, a broj mesta za publiku u Galeriji Artget smanjen je na 25 i u Skupštini Grada na 50. Zbog ovih ograničenja, molimo publiku da svoje mesto rezerviše prijavom (naglasiti za koji koncert) na e-mail adresu lidija.maric@kcb.rs ili telefonom na 011 2622 058. Prijavlјivanje je moguće do dana koncerta u 12 sati ili dok se mesta ne popune.

Već narednog dana, snimak dela koncerta će biti objavlјen na YouTube kanalu Kulturnog centra Beograda i dostupan svima koji nisu uspeli da prisustvuju događaju zbog organičenja.

M U Z I Č K I P R O G R A M u O K T O B R U

KONCERTI U GALERIJI
Galerija Artget, Trg Republike 5/I

Ponedelјak, 5. oktobar u 20.00
Galerija Artget, Trg Republike 5/I
Jovana Lazić, flauta i Marko Bogdanović, klavir
program: Šuman, Rahmanjinov i Hindemit

Ponedelјak, 12. oktobar u 20.00
Galerija Artget, Trg Republike 5/I
Lidija Matić, klavir
program: Barber, Prokofjev, Hajdn, Šopen

Četvrtak, 22. oktobar u 20.00
Svečana sala Skupštine Grada, Dragoslava Jovanovića 2
Koncert u saradnji sa Fakultetom muzičke umetnosti
Nemanja Egerić, klavir
program: Mesijan            

Ponedelјak, 26. oktobar u 20.00
Galerija Artget, Trg Republike 5/I
Mina Đekić, violina i Milan Aleksić, klavir
program: Teleman, Šubert, Aleksić

Koncerti u okviru 7. međunarodnog festivala saksofona Belgrade SAXperience  koje organizujemo u saradnji sa Udruženjem saksofonista Srbije

Petak, 2. oktobar u 20.00
Svečana sala Skupštine Grada, Dragoslava Jovanovića 2
BELGRADE ONLINE: Milan Savić, saksofon, Ana Radovanović, mecosopran i Uki Ovaskainen, klavir
program: Brklјačić, Jevtić, Aleksinački, Savić

Sreda,7.oktobar u 12.00
Plato ispred Kulturnog centra Beograda (kod fontane), Trg Republike 5
Koncert na otvorenom: Milan Savić, saksofon i Uki Ovaskainen, klavir


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :