Muzička avantura oko sveta: Henry Saiz sprema ambiciozni audiovizuelni projekat

Datum objave:22.06.2016

Pročitano:4515 puta

Španski di-džej i producent Henry Saiz planira da snimi 10 traka, na 10 kultnih lokacija u svetu, tako što će dopustiti okruženju i prirodi da utiču na njegovo stvaralaštvo.

 

Mali je broj umetnika koji su istinski posvećeni svom stvaranju na način na koji je Henry Saiz posvećen. Njegov novi album i filmski projekat je ambiciozna avantura neverovatnih proporcija. On planira da snimi 10 traka na 10 kultnih destinacija u svetu. Koncept ovog albuma je da materijalizuje esenciju svakog mesta i pretvori je u pesmu. 

 

Henry Saiz

Henry Saiz  kreće u ambiciozni projekat

 

Neke od stavki na tom putovanju su snimanje zvuka sintisajzera unutar piramida u Egiptu, komponovanje teme pod uticajem psihoaktivnih supstanci tokom šetenje nacionalnim parkom u kome raste neobično Džošua drvo, pravljenje trake u Tokiju uz pomoć vrituelnih pevača, sviranje bubnjeva u vulkanskim pećinama na ostrvu Lanzarote i techno jam session sa pripadnicima Massai plemena. 

 

- Uvek me je fascinirao način na koji priroda i okruženje utiču na kreativnost. Planiram da istražim kako jedan umetnik može da iskoristi sve što se nalazi oko njega kao inpsiraciju i da pretvori tu energiju u muziku – rekao je Henry.

 

Nacionalni park u kome raste Džošua drvo

Nacionalni park u kome raste Džošua drvo biće jedna od lokacija

 

Španski di-džej i producent i live act umetnik započeo je uspešnu karijeru pre 10 godina i od tada je objavljivao muziku na prestižnim etiketama kao što su Last Night On Earth, Suara i Bedrock, a nastupao je u najpoznatijim klubovima i na brojnim festivalima širom sveta. 


Saizov uspeh leži u njegovoj strasti koju istražuje kroz neobičan pristup elektronskoj muzici, kombinujući pop elemente i okale sa akustičnim instrumentima. Ovo je njegov treći album i biće objavljen 2017. godine na etiketi Natura Sonaris, zajedno sa pratećim filmom, koji će biti kombinacija dokumentarca i fikcije, i samim tim pravo vizuelno putovanje koje će pomoći slušaocima da utonu u dublje značenje albuma.

 

 Snimanje zvuka u Dubaiju

Snimanje zvuka u Dubaiju


Kako bi realizovao ovu uzbudljivu muzičku avanturu i logistiku transporta njegovog tima i opreme na sva ta mesta, Henry je pozvao sve fanove da podrže njegov projekat kroz Kickstarter kampanju (pogledajte video), a jedna od najgrada uključuje i šansu da vam upravo on bude di-džej na privatnoj žurci.

  

Henry Saiz nastupiće ove godine na Exit festivalu u b2b setu sa argentinskim maestrom Hernanom Kataneom.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :