Mustang: Ženski vokal tako snažan i odvažan!

Datum objave:20.04.2016

Pročitano:4384 puta

By:Milan B. Popović

MUSTANG CD ON WITH THE FIGHT / ONE RECORDS

 

Odavno nisam imao priliku da čujem ženski vokal koji deluje tako spontano, sasvim korektno, nikako iritantno, sasvim u skladu sa modernom melodičnom rokenrol pratnjom koja joj daje da bude možda čak i u prvom planu. Na CD albumu „On With The Fight“ koji je objavila ekskluzivno sve agilnija beogradska izdavačka kuća „One records“, direktora Zorana Nestorovića i muzičkog urednika Zlatka Suhonjića, nalazi se ukupno jedanaest numera odpevanih na engleskom jeziku.

 

MUSTANG CD ON WITH THE FIGHT / ONE RECORDS

 

Bogata knjižica, fotografije, precizni podaci i svi tekstovi pesama ukazuju da je gupa „Mustang“ ozbiljno prišla radu na ovom albumu i to se i čuje i vidi. Moderni rokenrol bend „Mustang“ čine: Ana Šarić, kao glavni vokal, Boris Boras, bas gitara, Jure Brekalo za setom bubnjeva i Marin Bavenda kao glavni gitarista. Boras i Bevanda su glavni autori materijala na celoj kompaktnoj disketi.


Sve ovde ponuđeno, uz srednji i brži tempo dovodi do kulminacije koja je potpisniku ovog teksta, lični favorit – Can We Try? Tu Ana Šarić i bend „Mustang“ pokazuju najsofisticiraniji deo svoje umetnosti koji je na apsolutno svetskom nivou. Poslušajte tu pesmu i biće Vam i više nego jasno zašto to tvrdim. Ova pesma je argument da se na prostoru BiH ali i celog ex-Jugoslovenskog regiona, mogu pronaći dijamanti u savremenoj muzičkoj produkciji, posebno kada vlada taka hiperprodukcija koja ne dozvoljava kvalitetu da ispliva. Evo, ovoga puta, ja podcrtavam da je sastav „Mustang“ primer da se i u blatu može pronaći školjka i u njoj biser.


Izuzetno je bitno i potrebno podržati ovakve bendove, a posebno ženske artistkinje, kojih ima sve više, ali ne i dovoljno, naspram muške populacije i dominacije na gitarskoj alternativnoj sceni.


Pesme su snimnjene u „Baraci“ i „Epicentru“ u Bosi i Hercegovini. Miksovane u „Epicentru“, u Mostaru, Bosna i Hercegovina, od strane Đeno Mujića i Petra Žižaka. Pesme su masterovane u „Platkinworks“, Betlhem, Pennsylvania, USA, od strane Jamesa Plotkina. Artwork je delo Andreja Gvozdena, a sleeve koncept delo Borisa Borasa. Sleeve dizajn delo je Andreja Gvozdena.


Grupa „Mustang“ je imala sijaset izvanrednih instrumentalista koji su utkali deo svoje energije i umetnosti da bi na kraju ovaj album kao spreman muzički proizvod bio dostupan širokom slušalačkom auditorijumu.

 

Izuzetno dobar i zanimljiv album! Obavezno preslušajte!

 

 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :