Musicology festival 2015 zatvoren nastupom Gregory Portera

Datum objave:27.07.2015

Pročitano:3847 puta

Lokacija: Kalemegdan, Beograd

Sinoć je zatvoreno drugo izdanje Musicology festivala, nastupom Gregori Portera na krcatim teniskim terenima Kalemegdana.

 

Musicology festival 2015 zatvoren nastupom Gregory Portera | Kalemegdan | Beograd


Zatvaranje je obeležila Gregorijeva nestvarna pojava, baršunast glas i publika koja nije mogla da zadrži suze. Čak i najjači bi poklekli kada Gregori pusti glas, toliko ubedljivo, a nenametljivo i zaista, njegov glas je klizio kroz uši slušaoca, direktno u njihove duše. Nakon što je koncert završen i Gregori vriscima vraćen na binu da još jednom pesmom pozdravi prepune terene, publika se premestila na letnji scenu kluba Bitefartcafe, gde je još jednom nastupio Qzama kvartet, ovaj put u slobodnoj improvizaciji. Najlepši trenutak večeri se dogodio upravo u klubu, kada je Gregori još jednom izašao na binu i u intimnoj atmosferi, nekolicini srećnih slušaoca otpevao "Brown grass".

 

Musicology festival 2015 zatvoren nastupom Gregory Portera | Kalemegdan | Beograd


Da podsetimo, na drugom Musicology festivalu koji je trajao od 23- 26. jula, nastupili su: The Brand New Heavies, Liv Warfield and New Power Generation Hornz, Electro Deluxe, Duško Gojković, Ničim izazvan, Marčelo i Napeti Kvintet, Qzama kvartet, GroovyMan, El Jazzyra, St. Louis i naravno Gregory Porter.

 

Kao i prošle godine, Musicology je bio skrovište i mesto sastajanja jednog drugačijeg Beograda i Srbije, koji će se na istom mestu sastati i sledeće godine, na trećem izdranju festivala.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :