Musicology festival 2015: Kompletan program i satnica festivala na Kalemegdanskoj tvrđavi!

Datum objave:25.06.2015

Pročitano:4727 puta

Datum održavanja: 23.07.2015 - 26.07.2015

Lokacija: Kalemegdan, Beograd

Musicology festival programom prevazišao prošlogodišnje izdanje


"Musicology festival", koji je prethodne godine debitovao na Kalemegdanskoj tvrđavi, održaće se i ovog leta, od 23. do 26. jula. Festival, za koga kažu da Beogradu vraća stari sjaj, je ove godine znatno porastao. O tome najbolje govore velika muzička imena koja će prodefilovati drugim po redu "Musicology festivalom".

 

Musicology festival 2015: Duško Gojković


Nikako slučajno, festival će otvoriti naš najuspešniji i u inostranstvu najpriznatiji džez muzičar, Duško Gojković. Nakon ovog spektakularnog otvaranja, publika će imati priliku da uživa uz francusku atrakciju Electro Deluxe big bend koji donosi masivan elektro džez zvuk, sa primesama fanka, soula i repa.

 

Musicology festival 2015: The Brand New Heavies


Glavne zvezde druge večeri festivala su britanski pioniri esid džeza, The Brand New Heavies, muzička institucija čiji je jedinstveni spoj džez, fank i soul pravaca zapalio prvo britansku, a odmah potom i svetsku muzičku scenu, na kojoj sad postoje već preko dve decenije. The Brand New Heavies su odgovorni za neke od najvećih R&B / soul hitova, izbacivši 16 Top 40 singlova, uključujući "Dream on Dreamer " i "You’ve Got A Friend". Prodaja njihovih albuma broji preko dva miliona. Publiku će pred nastup londonaca zagrejati jedan od najpopularnijih i najperspektivnijih domaćih mladih bendova - Ničim izazvan.

 

Musicology festival 2015: Liv Warfield


Liv Warfield i New Power Generation Hornz nastupiće 25. jula na Kalemegdanu. Mentor ove atraktivne mlade dive u usponu je, ni manje ni više, nego legendarni Prins, tvorac nekih od najvećih hitova ikada. Prins je njenom novom albumu “The Unexpected” dao i autorski i producenski pečat. Takođe, duvačka sekcija benda Liv Warfield, kao i sama Liv, su stalni članovi Prinsovog benda New Power Generation. Naš najcenjeniji predstavnik hiphop scene, Marčelo, nastupiće na Musicology festivalu pred Liv Warfield u potpuno drugačijem sastavu, sa svojim džez bendom, Napeti Quintet i još jednom svojom originalnošću i snažnim tekstovima sa porukom oduševiti posetioce festivala.

 

Musicology festival 2015: Gregory Porter

Gregori Porter, američki pevač, kantautor, glumac i dobitnik prestižne nagrade Gremi 2014. godine za najbolji vokalni džez album, zatvoriće drugi po redu Musicology festival 26. jula i prvi put se predstaviti našoj publici. Sa korenima u gospelu, Gregori je poznat po tome što upravo poseduje sposobnost gospel pevača da publiku uvuče u svoj nasup i povede ih na putovanje. Ipak, svoj žanr opisuje kao hibridni džez, prožet soulom, popom i gorepomenutim gospelom. Osim unikatnog vokala kojim iznosi najrazličitije emocije, Gregori Porter je postao prepoznatljiv po tome što se uvek pojavljuje sa kapom, prilagođenom baš za njega, koju naziva svojim “sigurnim ćebencetom”.

 

Musicology festival sa ponosom predstavlja kompletan program:

23.jul
21h Duško Gojković oktet
22.30h Electro Deluxe (FR)


24.jul
21h Ničim Izazvan
22.30h The Brand New Heavies (GB)

 

25.jul
21h Marčelo & Napeti quintet
22.30h Liv Warfield & New Power Generation Hornz (USA)

 

26.jul
21h TBA
22.30 Gregory Porter (USA)


Komplete karata, kao i pojedinačne karte možete kupiti na sledećim prodajnim mestima:

 

Bitefartcafe - Mitropolita Petra 8
Bitefartcafe Summer Stage ( Kalemegdan, teniski tereni Partizana )
Eventim Serbia
DD Tickets
GIGS TIX
Ticket line


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :