Musicology Barcaffè Sessions: Robert Glasper deli iskustva sa mladim srpskim muzičarima

Datum objave:15.11.2017

Pročitano:2147 puta

Datum održavanja: 23.11.2017

Lokacija: Beograd

"U mladima treba da se probudi kreativna misao i pruži opcija da čuju i nauče nešto novo i drugačije u sopstvenoj zemlji"


Trostruki Gremi dobitnik i jedan od najpopularnijih američkih jazz muzičara, održaće radionicu u sklopu svog nastupa na Musicology Barcaffè Sessions

Robert Glasper stiže u Beograd sa svojim triom i DJ Sundance gde će održati prvi nastup u Srbiji već sledeće nedelje, 22. i 23. novembra, u sklopu koncertnog serijala Musicology Barcaffè Sessions. Karte su u prodaji na preko eventim i ddtickets prodajnih mreža.

 

Musicology Barcaffe Sessions

Poznato je da u okviru svojih svetskih turneja Robert Glasper rado ostvaruje kontakt sa lokalnim umetnicama i ljubiteljima muzike uopšte. On će iskoristiti dvodnevni boravak u Beogradu, kako bi sa našim mladim muzičarima i onima koji se tako osećaju, podelio iskustva svoje bogate karijere, otkrio im trikove i tajne u koje je pronikao baveći se muzikom i muzičkom industrijom. Radionica sa Robertom Glasperom će se održati 23.11. u klubu Bitefartcafe, uz podršku Američke ambasade u Beogradu. Ideja koncertnog serijala Musicology Barcaffè Sessions je da, osim što pruža priliku publici da čuje izvođače koje je teško čuti u zemlji i regionu, omogući muzičarima i mladima koji žele da se bave muzikom da pohađaju kreativne i interaktivne radionice sa izvođačima koji nastupaju.

"Želimo da u mladima probudimo kreativnu misao i pružimo im opciju da čuju i nauče nešto novo i drugačije u sopstvenoj zemlji, kao i da sopstvenim angažovanjem i nesputanim istraživanjem stvore nešto što izlazi iz okvira i kalupa muzike sa naših prostora. Musicology je tako svojevrsna škola muzike, sa ciljem da mladima donese nešto potpuno novo. Oni najčešće formalno muzičko obrazovanje traže van granica naše zemlje, a cilj ovih radionica je da omogućimo muzičarima da i u sopstvenoj zemlji uče i to od nekih od trenutno najcenjenijih muzičara," kaže direktor festivala Miša Relić.

Upravo će na promociji radionice sa Robertom Glasperom, 17.11. u klubu Soul Society nastupiti grupa izvrsnih mladih muzičara, pod imenom Robert Glasper Belgrade Experiment. Oni će upotpuniti Glasperov dolazak, donoseći nam instrumentale njegovog Experiment-a kao i pesme sa albuma ,,Black Radio'', protkanog najistaknuntijim glasovima savremene soul/jazz/r&b scene –Lalah Hathaway, Bilal, Jill Scott, Erykah Badu, Ledisi. Robert Glasper je upravo ovim numerama stekao svetsku slavu i prepoznatljivi muzički pečat, a oni koji će odati autentični omaž ovom umetniku jesu upravo oni muzičari koji grade i neguju zvuk inspirisan Glasperovim stvaralaštvom, a to su:

Katarina Kočetova i Aleksandar Grujić – klavir
Bogdan Đurđević – bubnjevi
Milena Jančurić – flauta
Ivan Radivojević – truba
Marko Ćurčić – bas
Ilija Mihailović, Gorica Šutić i Milica Dobrić – vokali


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :