MULTIKULTIVATOR predstavlja duet HOWLING OWL u okviru WORLD MUSIC serijala!

Datum objave:04.03.2015

Pročitano:4317 puta

Datum održavanja: 05.03.2015

Lokacija: UK Parobrod, Beograd

Nakon saradnje sa RingRing produkcijom oličenom u februarskom koncertu internacionalnog dueta saksofon – harmonika, Parobrod u martu nastavlja dalje, novom koprodukcijom muzičkog događaja za sladokusce tzv. world muzike.

Ovog puta Multikultivator će Vam predstaviti duet „Howling Owl“ koji čine Evija Vebere (Letonija) i Lav Kovač (Srbija) – oboje na završnim studijama Jazz konzervatorijuma u Groningenu, u Holandiji, gde im znanje kroz muzičku saradnju prenose neki od najprominentnijih Njujorških muzičara.
 

MULTIKULTIVATOR predstavlja duet HOWLING OWL u okviru WORLD MUSIC serijala! | UK Parobrod | Beograd | 2015

 

Koncert sastava „Howling Owl“ biće održan u četvrtak, 5. marta sa početkom u 21h na jazz sceni Das Boot u okviru programa Multiversity Sessions, nakon uspešnog koncerta u Berlinu a uoči nastupa u Groningenu.

Ulaz je slobodan.

Evija Vebere, pevačica, kompozitorka i multi-instrumentalistkinja, dolazi iz malog grada zvanog Kuldiga, u Letoniji. Završila je srednju muzičku školu u Ventspilsu, potom Jazz konzervatorijum u Groningenu, Holandiji.
https://evijavebere.bandcamp.com/album/dream-whispers

Lav Kovač, perkusionista i kompozitor, bavi se akustičnom i elektronskom muzikom. Dolazi iz Novog Sada, a trenutno završava studije u Groningenu, Holandiji. Stalni je član nekoliko postava Borisa Kovača s kojima je nastupao širom Evrope. Trenutno svira u nekoliko autorskih sastava (KUHN FU, Chillin' 4tet, Evija Vebere band) i vodi svoj autorski sastav Phantasmagoria www.facebook.com/phantasmagoriaband.


Ovo dvoje muzičara sarađuju u nekoliko internacionalnih projekata (Evija Vebere 4tet/trio, Phantasmagoria), a Howling Owl je njihov novi duo projekat. Služeći se elektronikom, akustičnim instrumentima i glasom stvaraju muziku koja je na granici popa, džeza, minimalizma i indie muzike. Inspirisani su prirodom, ljudima koji ih okružuju kao i muzikom koju slušaju (Bjork, Equilibrium, Steve Reich, Bon Iver, Radiohead, David Lang neki su od muzičkih uticaja). U muzici koju stvaraju za ovaj duo Evija Vebere i Lav Kovač teže da mimoiđu svoje akademsko muzičko iskustvo i vode se svojom intuicijom i dečjom radoznalošću.

Multikultivator program Multiversity Sessions nastao je na temelju programa Berklee Clinics Belgrade Sessions sa ciljem da beogradskoj publici predstavi talentovane mlade muzičare koji su na studijama u inostranstvu i njihove lokalne ili internacionalne projekte.

BONUS događaj u četvrtak je prvi koncert nezavisne kamerne operske scene studija „Operosa“ takođe u Parobrodu u ambijentu klavir hola koji su svojim nastupima proslavili Branka Parlić i Vasil Hadžimanov.
 

OPEROSA | UK Parobrod | Beograd | 2015

 

Mladi operski pevači, četiri gudača, reditelj iz Danske, dirigent i korepetitor sastaće se na adaptiranoj verzije Mocartove opere "La Clemenza di Tito". Komponovana pre 224 godine, i dalje je vitalna tema i izvor inspiracije i različitih tumačenja. Priča o intrigama, strasti, vlasti, moći i vrlini.

Reditelj Morten K. Roesen, koji je posvećen režiji u operi, doputovaće ovom prilikom u Srbiju i nedelju dana raditi sa umetnicima, kroz svojevrsni workshop. Ovaj projekat prikazuje operu kao modernu formu, zanimljivu, inspirativnu i uvek aktuelnu.

Koncert počinje u četvrtak, 5. marta u 20h, ulaz je slobodan.

Dirigent: Natalija Mićić

Asistent scenografije i kostima: Nevena Đorđević
Uloge: Vitellia: Ana Petrović, Marijana Šovran
Sesto: Bojan Bulatović
Annio: Sara Stefanović, Hana Ramujkić
Publio: Marko Pantelić
I violina: Isidora Dramićanin
II violina: Aleksandar Novicki
Viola: Miljana Stamenić
Violončelo: Petar Lazarević
Korepeticija i klavir: Tea Dervišbegović

Ustanova kulture gradske opštine Stari grad


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :