Multikultivator: Konkurs za mlade muzičke talente iz celog sveta!

Datum objave:25.08.2015

Pročitano:4137 puta

MULTIKULTIVATOR ORGANIZUJE PRVO MEĐUNARODNO TAKMIČENJE IZ OBLASTI SAVREMENE MUZIKE
ŠANSA ZA MLADE MUZIČKE TALENTE IZ CELOG SVETA

 

Organizacija „Multikultivator – servis za razvoj kulture i umetnosti“ raspisala je konkurs „The Best Musical Mind“ (Najbolji muzički um), prvo takmičenje u balkanskom regionu iz oblasti savremene muzike. Konkurs je namenjen motivisanim, talentovanim muzičarima, a nastao je sa ciljem da istraži šta kreiraju mladi autori, da ih poveže i ohrabri, pružajući im neophodnu edukaciju i platformu za dalje stvaranje i usavršavanje.

 

Multikultivator: Konkurs za mlade muzičke talente iz celog sveta!


Konkurs je namenjen mladima iz celog sveta uzrasta od 16 do 27 godina i zamišljen je tako da obuhvati različite žanrove savremene muzike, a u tom pogledu je samo umetnički i izvođački nivo učesnika granica. Na takmičenje se mogu prijaviti pojedinci ili ansambli, a njihova dostignuća će ocenjivati stručni žiri u sledećim kategorijama: najbolji instrumentalista, najbolji vokalni interpretator, najbolji aranžman, najbolja originalna kompozicija, najbolji bend.

 

Odabrani finalisti će nastupiti na završnom događaju koji će se održati krajem novembra u Beogradu, Srbija, na kome će dobiti priliku da se nadmeću pred žirijem, kolegama i javnošću.

 

Organizatori su pripremili vredne nagrade za najbolje učesnike, pa će tako najkvaliteniji u prve četiri kategorije dobiti šansu da se stručno usavršavaju u okviru letnjeg programa koji organizuje vodeća svetska institucija za studije savremene muzike – „Berklee College of Music“ u Bostonu i Valensiji. Druga nagrada je jednonedeljni program “Musica Brasileira & Jazz“ prestižne obrazovne institucije „Conservatorio Souza Lima iz Sao Paola”, dok će trećeplasirani pohađati letnji kamp u Beogradu u okviru projekta Multiverzitet.

 

Najbolji bendovi će dobiti priliku da snime i objave svoju autorsku muziku, i to: najbolji bend – ceo album, drugoplasirani – EP, dok je nagrada za treći sastav objavljivanje singla.

 

Konkurs je otvoren do 4. oktobra 2015. a formular za prijavljivanje, kao i svi detalji u vezi sa takmičenjem se mogu pronaći na sajtu „Multikultivatora”, na sledećem linku: http://multikultivator.org.rs/multiverzitet/prijavi-se/

 

Takmičenje „The Best Musical Mind“ (Najbolji muzički um) je deo projekta „Multiverzitet“, dinamične platforme za neformalno permanentno muzičko obrazovanje, razvijene uz podršku „Berklee College of Music” i drugih vrhunskih obrazovnih institucija iz različitih krajeva sveta, članica „Berklee International Network” (BIN).

 

„Мultivеrzitеt” је zamišljen kao injеkciја mоtivаciје, znаnjа i iskustvа kаkо zа studеntе muzikе i njihоvе prоfеsоrе, tаkо i zа prоfеsiоnаlcе u оblаsti muzičkе industriје. Platforma je otvorena za sve koji su zainteresovani da prošire svoja znanja i steknu internacionalno iskustvo u oblasti muzike bez obzira na uzrast i formalno muzičko obrazovanje.
Glavni cilј prојеktа је pоdizаnjе nivоа muzičkе kulturе krоz unаprеđеnjе kvаlitеtа muzičkоg оbrаzоvаnjа u Srbiјi.

Multikultivator


Multikultivator servis za razvoj kulture i umetnosti, osnovan je 2003. godine kao nevladina i neprofitna organizacija.
Misija organizacije je da aktivno učestvuje u stvaranju kvalitetnijeg društvenog i profesionalnog okruženja za razvoj kulture i umetnosti u Srbiji. U tom cilju ostvaruje partnerstva sa organizacijama i pojedincima iz zemlje i sveta i stvara programe - od majstorskih časova, preko seminara, radionica, klinika i konferencija, do koncerata i muzičkih festivala - kroz koje svoju viziju deli sa drugima.

www.multikultivator.org.rs


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :