MTB trka Tri strane Kop-a: Testiraj svoje granice - izaberi svoju stranu!

Datum objave:17.07.2014

Pročitano:5338 puta

Datum održavanja: 02.08.2014

Lokacija: Semeteško jezero, Kopaonik

02. avgusta 2014. sa početkom u 10h sa Semeteškog jezera u podnožju planine Kopaonik krenuće jedna uzbudljiva i nesvakidašnja MTB trka pod nazivom "Tri strane Kopanika".

 


Trka je osmišljena tako da približi lepote ove predivne planine svim učesnicima ali i da ih testira do poslednjih granica jer će tokom trke morati da se popnu na najviši vrh Kopanika sa sve tri pilazne strane i da u najtežoj kategoriji pređu više od 70 km sa blizu 4000m uspona!

Trka je u organizaciji sportskog udruženja Na sve strane u okviru "Nedelje bicilizma" koje su podržale Opštine Raška, Brus, ali i Skijališta Srbije, Nacionalni Park Kopaonik kao i MK grupa i predstavlja svojevrsnu maratonsku trku na mauntinbajkovima prilagođenu svima, od početnika pa do elitnih takmičara.

Kategorije su podeljene prema stranama Kop-a, tako da će Hoby kategorija voziti jednu stranu Kopa, od Semeteškog jezera preko vrha Kopanika do ciljne ravnine u Konacima i za to vreme preći blizu 20km ali sa preko 1330 m visinske razlike.

 


Masters kategorija voziće dve strane Kopaonika. Polaznu Rašku stranu i predivnu Brusku stranu Kopanika gde će prelazeći stazu od skoro 40km sa blizu 3000m visinske razlike biti u prilici da vide Nebeske stolice, vodopad Jelovarnik, a takođe će uživati u nestvarno lepom spustu koji ih očekuje sa vrha Suvo Rudište.

Za one najspremnije ali i za one koji žele da testiraju svoje granice tu je i kategorija Elita, koja će nakon dve strane nastaviti u osvajanje treće strane Kopaonika, koja će ih odvesti ka strani Jošaničke Banje i predivnom spuštanju kroz najlepše šume Kopanika i potom nazad ka vrhu Suve rude. Na taj način kompletiraće celu stazu i odvozati ovu nimalo malu kilometražu sa pozavidnom visinskom razlikom.

Prijave za trku "Tri strane Kop-a" su u toku, a organizator je za sve takmičare koji se prijave do 25.07. obezbedio oficijalnu majicu trke na poklon!

 Pobednicima u pojednačnim kategorijama obezbeđene su vredne robne nagrade, a najspremije u elititnoj kategoriji očekuje i novčani nagradni fond.

Sve informacije o trci, način registracije i sve ostale informacije možete da pogledate na FB stranici.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :