MS. LAURYN HILL

Datum objave:05.06.2007

Pročitano:4028 puta

By:Exit team

Ms. Lauryn Hill, hip-hop i soul kraljica i tri puta nagrađivana za najprodavaniji album na svetu, nastupiće na Exitu, u subotu, 14. jula.Osmostruka dobitnica Grammy nagrada vratila se početkom ove godine u javnost posle dužeg odsustva gostujući na albumu Joss Stone Introducing Joss Stone. Krajem marta, po završetku odmora, ušla je u studio sa Fugees, gde ponovo zajedno snimaju album za koji se još uvek ne zna ni kada će biti objavljen ni pod kojim nazivom.

Lauryn je odrasla uz ploče svojih roditelja koje su zaista bile raznih žanrova, a angažman uz mnogobrojne prekide sa Fugees započela je sa 13 godina. Albumom The Score i singlovima Killing Me Softly i Ready or Not postigla je sa grupom Fugees svetsku slavu i popela se na sam vrh top lista.
Posle tri albuma koje je devedesetih godina izdala sa Fugees, ’98. je solo albumom Miseduction Of Lauryn Hill dokazala da je sposobna za ogromnu samostalnu kreativnu snagu, ali i za proboj na novi muzički teren na kom se prepliću rap, soul, reggae i r&b. I sve to izvedeno potpuno jedinstvenim i fenomenalanim vokalom. 

U julu 2001. novi materijal predstavila je odabranoj publici u MTV emisiji Unplugged, a nešto kasnije objavila ga je kao solo album MTV Unplugged No. 2.0. Novi materijal iznenadio je publiku jer je akcenat bio na tekstovima i porukama, a ne na aranžmanima – većina pesama na albumu sadrži samo njen glas i akustičnu gitaru.

Ms. Lauryn Hill je uključena u rad organizacija koje se bave rešavanjem problema izbeglica i borbom protiv rasne diskriminacije. Dobitnica je mnogobrojnih nagrada za aktivizam. U decembru 2003. Hill je šokirala publiku na božićnom koncertu u Vatikanu, gde je pred sedam hiljada ljudi govorila o zlostavljanju dečaka u SAD od strane katoličkih sveštenika i zataškavanju Katoličke crkve

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :