MRNJAU FEST: Festival posvećen mačkama u Domu omladine

Datum objave:21.11.2016

Pročitano:5055 puta

Datum održavanja: 10.12.2016 - 11.12.2016

By:Milica Ševarlić

Lokacija: Dom Omladine, Beograd

U Domu omladine Beograda 10. i 11. decembra biće održan treći po redu Mrnjau Fest - jedinstveni festival posvećen mačkama! Na festivalu će pored prelepih maca biti i puno dobrih vibracija i kreativnosti, jer mačke su od pamtiveka bile pratioci kreativnih ljudi - od umetnika do naučnika, od Leonarda do Tesle. Ovom prilikom će društvo ljubitelja mačaka Le PETit proslaviti prvih pet godina postojanja. Mrnjau Fest će biti otvoren za posetioce od 11:00 do 18:00. Kreativne radionice i programi za decu počinju u 12:00.

 

Mrnjau Fest

Foto: Ana Tošić 


Glavni program festivala je zvanična međunarodna izložba mačaka po WCF (World Cat Federation) sistemu. Izlažu se rasne i domaće mačke u svim WCF kategorijama. Pred kraj svakog takmičarskog dana priređuje se javno ocenjivanje i prezentacija rasa, a veliko finale su Best in Show i Best of Best revije.

U nadmetanju za titule najlepših očekuje se prisustvo izuzetnih mačaka iz Srbije i mnogih evropskih zemalja. Biće zastupljene sve popularne rase: britanke, mejn kunovi, persijanke ali i rase koje se ređe viđaju: afrodite, bengalke, birmanke, nebelung, norveške šumske, korniš reks, sfinks i druge. Domaće mace su takođe dobrodošle i ravnopravno se takmiče za nagrade.

 

Mrnjau Fest

Na Mrnjau festu moći ćete da udomite mace / Foto: Ivan Jekić

U kontaktu sa veterinarima, specijalistima za ishranu i ponašanje mačaka, saznaćemo kako valjano negovati mačke, kako ih pravilno hraniti, vaspitavati, šta su mitovi a šta činjenice, kako se izboriti sa predrasudama vezanim za mačke i još mnogo toga.

Atelje Kreativistika će prirediti otvorene kreativne radionice, te će učesnici kao uspomenu sa Mrnjau Festa poneti neku originalno svojeručno napravljenu mačkotvorinu. Vešti prsti šminkera pretvoriće dečja lica u male i velike mačke, tigrove, lavove ili kakvo drugo mačje biće iz mašte, a devojačka lica u mačkolike vamp heroine.

U subotu, prvog dana Mrnjau Festa, predstaviće se primenjeni umetnici sa svojim maštovitim „šapotvorinama" – ručnim radovima čija je zajednička tema mačka, te eto prilike da sebe ili drage nam ljude darujemo unikatnim poklončićem, a mace obradujemo nekom zanimljivom korpicom ili igračkom.

 

Mrnjau Fest

U nedelju, drugog dana Mrnjau Festa, u saradnji sa Veterinom Beograd biće organizovano udomljavanje mačića bez doma. Posetioci će imati priliku da izaberu i povedu kući macu svog života - novog čupavog, predljivog i maznog člana porodice. Sve udomljene mace biće na licu mesta čipovane, vakcinisane i biće im obezbeđena besplatna sterilizacija.

 

Cena ulaznice: 300 dinara. Za decu predškolskog uzrasta ulaz je slobodan! 

 

Program takmičenja mačaka:

Ocenjivanje maca za stolom, posebno atraktivno javno ocenjivanje (WCF ringovi), Best in Show i Best of Best revije na pozornici.

Subota, 10. decembar: Takmičenje domaćih maca za Le PETit HHP Cup.

Nedelja, 11. decembar: Takmičenje svih maca za prestižnu WCF Silver Master titulu u Jubilee ringu i proglašenje Best Supreme – najbolje mace na izložbi.
 

Sve informacije na www.lepetit.rs


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :