Mr. RABBIT: ISKRENO, REALNO, DOBRO I BESNO U ISTO VREME!

Datum objave:22.01.2017

Pročitano:5129 puta

Datum održavanja: 22.01.2017

By:Milan B. Popović

Mr. RABBIT CD POSTMODERNA KOMEDIJA / LAMPSHADE MEDIA / MTV


Drago mi je da u Srbiji (u Valjevu, konkretno) ali i u celom regionu postoje bendovi poput grupacije - Mr. Rabbit!

„Mr.Rabbit“ grupu čine:
Aleksandar Danilović – vocals
Đurđa Perović – vocals
Marko Ilincic – piano & keyboards
Lazar Antonic – guitar
Anđelko Arnaut – drums & percusions
Branko Vučetin – bass & double bass

Gosti na albumu koji su dodali poseban šarm i ukras su:
Aleksandar Milenković – guitar solo (Superheroji)
Andrija Daničić – saxophone (Ljubavna Pesma)
Jovan Knežević – backing vocals (Večeras)
Atanasija Stanišić – violin (Večeras)
Danilo Orbović – acoustic guitar & guitar solo (Večeras)
Caspar Wijnberg – bass (Večeras) & percussions (Ljubavna Pesma)

 

Mr. Rabbit / Foto: Darko Manasić

Mr. Rabbit / Foto: Darko Manasić

 

Muzički žanrovi u kojima se ovi muzičari, kompozitori , tekstopisci i vokali osećaju kao bela ajkula slobodna u okeanu kreću se u koordinatnim tačkama koje čine - Alternative / Hip-Hop / Fusion sazvučje . Iako dominiraju rep role grandioznim skeniranjem svakodnevnice i međuljudski odnosi u svojim tekstualnim odabirima. Bela ajkula koja grize i čelične kaveze u kojima predaju dušu i najhrabriji ovde je najpribližnije poređenje.


Ono što izdvaja ovaj bend od nekoliko sastava sa domaćeg terena sličnog profila i ranga, jeste refren, tj. refreni Đurđe Perović koji su impresivni, to se mora javno podcrtati i potencirati. Iako je potpisnik ove CD recenzije i sam pesnik otvorenog stiha, i kome je rima strana, ovaj hip hop naboj i izražaj, oduvek je plenio pažnjom, i bio respektovan sa moje strane. Da pišem pesme, mogu, ali ovakvog tipa – ne. Na sreću , postoje ljudi, vokal poput Aleksandra Danilovića koji to radi do bola, muški, što bi se reklo u žargonu... Prijatnih klavirskih komada ovde ima, nije da nije. Samo nekih od njih je - Mr.Rabbit Ft. J (Mašta Bašta) – Večera. Još jedan predah na ovom CD-u je- Ljubavna pesma.


Ni u jednoj pesmi ovde nema skrivenih osećanja ili ublažavanja realnosti. Sve je bolno, ali pokretački dobro da što više slušate album grupe Mr. Rabbit, sve vam je prijatniji, iako nije lak- zalogaj. Nimalo lak komad čiste krtine mladosti i svih naših života okovanih u lance i ramove. Briljantan i muzički virtuozan a na trenutke testosteronom nabijen gitarskim riff deonicama CD. Prvo pravo iznenađenje januara 2017. godine. Nabavite ovo CD izdanje, nećete se pokajati.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :