MOTO TEST: SYM - GTS 250i

Datum objave:07.04.2009

Pročitano:7848 puta

By:Tijana Bogdanovic

Lepo vreme je stiglo, a sa njim i želja za putovanjem i provodom. Bilo da idete na dalek put ili ne, kao praktičnija prevozna sredstva od automobila, nameću se dvotočkaši. U zavisnosti od vaših potreba i zelja to može biti skuter, koji je ubedljivo najpraktičniji model dvotočkaša, ili pak neka jača „mašina“. E sad, s obzirom da je većina počinje sa manjom kubikažom, a završi na „aždaji“, mi smo našli neku sredinu. Test koji smo dobili od uvoznika SYM motora za teritoriju Srbije, firme Teletrade Ltd. Co., se odnosi na model GTS 250i. Odnos kvalitet cena je dobar, stoga smatramo da će vam se naš izbor svideti. Uživajte…..
 
Tajvanski SYM GTS 250i se nameće razumnom cenom i originalnim, provokativnim dizajnom. Upravo to ovaj maxi skuter, izdvaja od ostalih, sličnih modela. Ono što mami pogled je dvostruko prednje svetlo sa pozicijom u LED stilu, zatim široka sedišta za vozača i za saputnika, instrument table s putnim računarom, kao i lepa linija. Pored toga što je lep “na oko”, on po kvalitetu parira većini evropskih i japanskih modela. S obzirom da je mnogo jeftiniji od njih, mnogi ljubitelji dvotočkaša se odlučuju baš za ovaj model. 

 


GTS 250i ima jednocilindrični dvotaktni motor sa elektronskim ubrizgavanjem goriva, koji oslobađa veoma pristojnih 21KS. To je dovoljno ne samo za vožnju po gradu, već i krstarenje otvorenim putevima. Elastičan agregat se, zahvaljujući naprednom sistemu napajanja, pokazao ne samo dostojan zadatka da „vuče“ oko 300 kg (osnovna masa i dva putnika), već i kao vrlo ekonomičan. Potrošnja u gradskim uslovima na 100 km je četiri litara benzina, a na otvorenom putu tri i po litara.
Udobnost se dodaje kao velika prednost, što znači da, i nakon jako duge vožnje, nećete biti „slomljeni“. Zaštita od vetra je odlična, kao i kočnice.
 

 

 


U prednosti ovog modela ćemo uvrstiti: originalnost dizajna, širinu sedišta i malu potrošnju goriva.
Ovaj model ima 2 mane koje, složićete se sa nama, nisu toliko bitne kad pogledamo sve prednosti. Prva je da bi točkovi morali biti barem za broj veći, jer sa 13 inča ne daju veliku sigurnost na neravninama, a druga je veličina ogledala. Za prvu manu je krivac prijatan dizajn, dok je za drugu smanjenje konačne cene.
 

 

 


Za one koji se odluče za ovaj model, koristan podatak je da na teritoriji Srbije trenutno ima preko trideset ovlašćenih servisa kao i garancija od dve godine.
 

 

Tehnički podaci: 
Dimenzije Dužina/Širina/Visina:  2.165 mm/760 mm/1380 mm
Visina zemljišta od tla: 780 mm
Težina: 174 kg
Motor: 1-cilindrični, 4-taktni
Radna zapremina: 250ccm
Najveća snaga: 15,4 KW/21 KS
Karburacija: Elektronsko ubrizgavanje
Rezervoar: 12 l
Potrošnja: 3,5 l/100 km
Pneumatici: Napred 110/90-13, Nazad 130/70-13
Cena: 3.899 Evra
 
 
 
 
 

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :