MORTAL KOMBAT: Žestoko, hrabro i lirički veoma neobično!

Datum objave:11.05.2016

Pročitano:6801 puta

By:Milan B. Popović

MORTAL KOMBAT CD BESPREKORNAPOBEDA / MENART


Gotovo sto procentno hitoidno - u uvodnoj pesmi “Devedesete“, momci iz sastava „Mortal kombat“- nastupaju na ovoj kompaktnoj disketi, nazvanoj, hrabro i odvažno – Besprekorna pobeda! Tekst pesme direktno vraća u devedesete opominjujući da su one, ponovo tu. Pred nama i u nama, na žalost. Tekstopisac svih pesama na ovoj CD disketi je Miloš Kričković. Muziku potpisuje ceo bend „Mortal Kombat“.

 

MORTAL KOMBAT CD BESPREKORNAPOBEDA / MENART


Grupaciju „Mortal kombat“, pored gore pomenutog, vokala, ritam gitare i tekstopisca Miloša Kričkovića, čine i: Miloš Georgijević na bas gitari, potom, Marko Lazović, solo gitara, i Stefan Dželetović za setom bubnjeva. Oni, svi zajedno, grupno, čine jedan uigran i skladan tim koji odnosi sve same trofeje, pažnju slušalačkog auditorijuma, koji se ne libi da dođe, plati ulaznicu i ode na njihov koncert, što je u današnjem – Vremenu brutalnih dobronamernika, kako sam ga ja to jednom prilikom opisao - sve ređe i ređe. U tom smislu, ovom bendu i CD izdanju „Besprekorna pobeda“, treba skinuti kapu i pokazati naklon.


Malo je bendova koji su čvrst i besprekoran metal zvuk, zanimljivim tekstualnim obrascima i tematskim odabirima, uspeli da kao produkt, ponude srpskom ali i regionalnom auditorijumu.


„Ustajte metalci“, kliču oni što se da uočiti i na samoj knjižici albuma, rad Ilije Bašice (cover i knjižica). Dizajn unutrašnjosti omota rad je Lord Kinbota. Fotografije su delo neustrašivog i višestrukog rock i metal pobornika – Marka Ristića. Iako je ovo čvrst i „leden“ album, na njemu se može čuti i viola u pesmi „Da si više mrtva“ (Ivan Fotev) , kao i klavijature u pesmi „Devedesete“ (Nikola Jeremić).


Materijal, umetnički, naravno, sniman je u studiju „Blaze“. Producent, miks i master delo je Miloša Mihajlovića. Koproducent je Rastko Rašić a izdavač, „Menart“.


Ovo što ovde možemo čuti je u neku ruku trka gitara na 100 metara, uspešan snošaj, sa puno znoja, krvi i raznih tekućina.
U pesmi „Moj grad“ (Moj grade, beli grade, tako sam ponosan) u „radijski frendli“ tri ipo minuta trajanja, dovoljno je da „Mortal kombat“ potenciraju grad u svojoj set listi pesama pokažu ko su i odakle su, kao i ljubav prema svom gradu. Naravno, Beogradu!


Da se ovaj CD prikaz ne bi pretvorio u afirmativan, pohvalan referat, zaustaviću se sad, preporučivši ga potencijalnim konzumentima gitarskog brzog zvuka, neobičnim i drugačijim tekstovima... Drugačije i za svaku pohvalu!


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :