Moondance Festival 2014.

Datum objave:10.04.2014

Pročitano:4196 puta

Datum održavanja: 16.08.2014 - 17.08.2014

Lokacija: Stadion Batarija, kula Kamerlengo i kula sv. Marka, Trogir

Na današnjoj press konferenciji koja se održala u trogirskoj gradskoj vijećnici najavljen je spektakularni dvodnevni festival elektronske glazbe - Moondance .

 

 

Na pressici su su prisustvovali zamjenik gradonačelnika Radovan Slade - Šilović, pročelnik za društvene djelatnosti i turizam Trogira Joško Jarebić, predstavnica trogirske turističke zajednice Nina Mišić, te organizator Pero Brčić iz agencije Ritmika.

 

Dvodnevni festival moderne elektronske glazbe Moondance održat će se 16. i 17. kolovoza na dvije pozornice, jedna u kuli Kamerlengo, a druga na stadionu Batarija, dok je VIP prostor u kuli sv. Marka.

 

HEADLINERI

 

Prva objava izvođača donosi 5 headlinera od 30 tak stranih i domaćih izvođača koliko ih je planirano.

 

Nina Kraviz - nedavno proglašena za najboljeg svjetskog dja od Beatporta, najveće svjetske platforme za distribuciju elektroničke glazbe, što je popriličan raritet uzmemo li u obzir da je djing još uvijek poprilično muški svijet i da je malo koja djica uspjela dobiti neku od sličnih titula. Rekli bismo, u pravi trenutak za Moondance festival

 

 

Agoria- francuski techno house maestro koji je zadnjih godina jednostavno eksplodirao. Nedavno je izbacio remix Mobyjeve trake Almost Home koja je u vrlo kratkom roku postala ultimativni klupski hit. Da ne spominjemo Scalu koja je doživjela već kultni status. Malo se koji dj može pohvaliti da je nastupio na nekom planinskom vrhu iznad 3000 m, što je njemu pošlo za rukom kada je ove zime nastupio u Aiguille du Midi, jednoj od alpskih planina na visini od 3842 m. Nakon visinskih priprema dolazi na Moondance

 

Forest People - mladi je bosanski dj i producent koji je u samo nekoliko godina stekao respektabilan status na sve zahtjevnijoj europskoj techno sceni. Izdanjima na eminentnim etiketama kao što su Driving Forces, Planet Rhythm i drugima uspio se izboriti za svoje mjesto pod techno suncem te tako osigurao ispunjen kalendar mjesecima unaprijed po najboljim klubovima.

 

Zanimljivo je da mu je dj nastup sastavljen isključivo od njegovih produkcija što je popriličan raritet.

 

Live izvođači

 

Anthony Rother live- njemačka elektro techno zvijezda koja je ostavila neizbrisiv trag u svjetskoj elektroničkoj produkciji. Njegov nastup se godinama očekuje na ovim prostorima. Nastupiti će uživo sa svojim omiljenim mašinama. Krajem ovoga mjeseca izlazi mu dugo očekivani album pod nazivom Netzwerk Der Zukunft kojega će promovirati na Moondanceu.

 

 

Vince Watson live - škotski je virtuoz na sintisajzerima koji izdaje za neke od najcjenjenijih etiketa današnjice kao što su detroitski e-Planet u vlasništva Carl Craiga i Poker Flat od Steve Buga. S preko 70 izdanih singlova te 7 albuma, jedan je i od najplodnijih autora elektroničke plesne glazbe. U njegovom slučaju vrijedi kvantitet = kvalitet.

 

Pošto smo domaći festival, jako vodimo računa o domaćim izvođačima koji će podjednako biti zastupljeni na festivalu kao i u promotivnim materijalima. Uvjereni smo da neki od domaćih dja i autora spadaju kvalitativno u svjetski vrh te ćemo nastojati predstaviti ih svijetu u pravom svjetlu.

 

Druga faza line upa objaviti će se sredinom svibnja.

 

 

IZJAVE

 

Zamjenik gradonačelnika Radovan Slade - Šilović naglasio je da je festival Moondance novi iskorak grada Trogira u ovom vidu turizma i pozicioniranje grada na kartu svjetske party destinacije. Odlučili su dati prostora ovakvom događaju poslije turističke špice i proširiti ponudu grada kao i produžiti sezonu. Osim umjetničkog i glazbenog doživljaja očekuju ugodnu atmosferu i publiku koja će trošiti.

 

Pročelnik za društvene djelatnosti i turizam Trogira Joško Jarebić istakao je prošlogodišnji dobar odaziv na festivalu za koji ove godine očekuju "boom". Destinaciju čini niz faktora od kojih su vrlo važni i eventi te je Moondance velika stvar za turizam grada Trogira. Festival ima multiplikativni faktor jer se očekuje 10000 posjetitelja koji će u gradu ostati nekoliko dana, te trošiti novac u različitim sektorima turizma. Zadovoljni su s organizatorom i suradnjom do sada koja je prepoznata kao jedan kvalitetan i dugoročan projekt.

 

Predstavnica trogirske TZ Nina Mišić, izjavila je kako će ponuda koju pruža Moondance festival zainteresirati i tip gostiju koji možda ne bi posjetio Trogir, te je ovu suradnju koja je započela lani ocijenila vrlo dobrom. U smislu prometnih gužva po kojima je Trogir poznat TZ ne očekuje prometni kolaps jer se festival održava izvan turističke špice 16. i 17. kolovoza. Festival neće stvarati problem sa kulturnom baštinom, te TZ misli da spoj starih gradskih zidina i modernog plesnog festivala čine izuzetnu privlačnost brojnim turistima iz cijelog svijeta, te je isto tako ovo izvrsna promocija grada Trogira na svjetskoj razini.
Pero Fullhouse u ime organizatora Ritmika Production je kazao kao su lani privukli 3000 posjetitelja, a ove godine se očekuje

 

njih 10000 te je zbog toga festival proširen i na nogometni stadion Batarija i kulu sv. Marka. Očekuje oko 20000 noćenja više upravo zbog ovog festivala, a oglašavanjem kroz strane medije napravljena je ogromna promocija Trogira i Dalmacije.

 

O FESTIVALU

 

Prošlogodišnje premijerno izdanje Moondance festivala u kuli Kamerlengo prošlo je iznad svih očekivanja s preko 3000 posjetitelja, od čega su dobar dio bili stranci. Bez "mega" marketinga i preskupih zvijezda, mnogi nazočni su uživali do zadnjeg takta i izabrali Moondance festival kao jedan od najboljih prošle godine. Ohrabreni tom činjenicom, ove godine festival širimo na dvije večeri, točnije 16. i 17.8. i na dvije pozornice, stadion Batariju i kulu Kamerlengo dok će kula sv Marka poslužiti kao ViP prostor.

 

 

U sklopu festivala održati će se i službeni warm up partiji kao i after partiji.
Prvi headlineri su potvrđeni i radi se mahom o provjerenim i dokazanim izvođačima elektroničke plesne glazbe.

PROMOTIVNI DOGAĐAJI

 

Promotiovni partiji pod imenom Fly 2 Moondance održati će se u nekoliko gradova Hrvatske i okolnih država. Za sada su potvrđeni Split, Zagreb, Vodice i Zadar.

 

Prvo predstavljanje je u ovu subotu 12.4. u novootvorenom zagrebačkom klubu Mikser gdje će nastupiti po prvi put u Hrvatskoj Vince Watson te time zagrijati publiku pred svoj nastup na Moondance festivalu. Uz njega će nastupiti Ivan Komlinović, Darko J, Mario Novak i Pero FullHouse

 

Slijedi Fly 2 Moondance u vodičkom klubu Opium u subotu 19.4. kada nam u goste stiže Oxia. Uz njega će nastupiti Edy C, Scheva, Antonio i Pero FullHouse

 

20.4. Fly 2 Moondance seli u Split na projekt Deep Space u prostoru bivšeg kluba Masters u šc Gripe gdje će se predstaviti još jedan Moondancer- Forest People. Ovo je njegov premijerni nastup u Dalmaciji, vjerujemo jedan od mnogih koji dolaze. Nastupiti će Forest People, Darko J i Pero FullHouse

 


ULAZNICE

 

Rani kontigent ograničenog broja ulaznica po promotivnoj cijeni od 99 kuna je od danas u prodaji do isteka zaliha putem online servisa www.entrio.hr za područje Hrvatske i okolnih država.

 

Regularne ulaznice za državljane Hrvatske i okolnih zemalja po cijeni od 199 kn biti če dostupne od 1.5. do 1.8. poslije čega se diže na 299 kn do samog festivala, što je sve skupa puno povoljnije od ostalih festivala i prilagođeno domaćoj publici.
Ulaznice za ostatak svijeta će biti u prodaji putem našeg partnera Festicket.com koji je jedan od najvećih svjetskih providera za prodaju festivalskih ulaznica.

ZNAČAJ FESTIVALA ZA GRAD TROGIR I NJEGOV TURIZAM

 

Grad Trogir je prepoznao potencijal festivala te ga uvrstio u Trogirsko kulturno ljeto. Uvjereni smo da će ove godine festival u dva dana privući preko 10 000 posjetitelja te tako pridonijeti popunjenosti smještajnih kapaciteta Trogira i okolice.

 

Isto tako, uvjereni smo da će Moondance festival ostvariti veliki posao u promidžbi grada izvan naših granica.

 

Hrvatska je trenutno na vrhu festivalskih zemalja i vjerujemo da taj val treba pametno iskoristiti, jer su posjetitelji festivala dobri potrošači, ostaju u prosjeku 7 dana, te rade izvrsnu promidžbu.

 

Naravno da sve ovo nije moguće bez razumijevanja i pomoći Grada Trogira kao i Turističke zajednice grada Trogira te svih ostalih uključenih u ovaj projekt. 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :