Barutana klub Beograd

Monster Energy: Pljuštali svetski rekordi na Suzuki Nine Knights 2016

Datum objave:04.04.2016

Pročitano:3790 puta

Lokacija: Watles, Italija

Čuveno ski i snowboard takmičenje Suzuki Nine Knights održano je za vikend u Italiji gde je više od 2.000 ljudi uživalo u fantastičnim adrenalinskim borbama na snegu i sjajnim preletima preko građevina visokih i do 10 metara. Među snouberderima pobedu je odneo Sebbe De Buck (BEL) dok je među skijašima najbolji bio Christof Schenk (ITA). Heroji događaja bili su skijaš David Wise (USA) i snowboarder Christian Haller (SUI) koji su ispisali nove stranice istorije sa dva svetska rekorda na "The Perfect Hip."

 

Suzuki Nine Knights 2016  

 

"Ovo je postavka koja se viđa jednom u životu, najveći hip ikad sagrađen!" - rekao je presrećni Schenk, koji je odradio najviši hip od 18 metara, pokazujući neverovatno uživanje u tom letu. Među njegovim trikovima, publika je videla i double cork 1080 i ogroman triple back flip, koji su mu i obezbedili Buff Best Trick nagradu. Francuz Joffrey Pollet-Villard je pružio sjajnu borbu za to prvo mesto, dok je Felix Usterud (NOR), koji je po prvi put vozio hip, osvojio treće mesto. 

 

Svetski rekord - najviši ski let

 

Svetski rekord - Najviši Ski Let na Hipu

 

Tokom takmičarskog vikenda na svakom jumpu mogli su se videli takmičari koji lete sve više. Glavna borba vodila se između Schenka i Davida Wisea (USA) koji su trebali da premaše dužinu leta koju je Pollet-Villard postavio prvog dana. Wise je odvalio svojim rekordnim letom od 14,2 metra, što je bilo čak tri metra više od već postojećeg rekorda. 

 

“Nije mi to bio cilj, ali sam odlučio da letim što je više moguće, napravio rekord ili ne. Odnošenje te titule kući, definitivno je veliko životno iskustvo”, rekao je i dodao: “Jump je prosto savršeno napravljen. Od prvog do poslednjeg napada, iskreno sam se zabavljao.”


 

Rezultati u Ski disciplini

 

1. Christof Schenk (ITA): double cork misty 1080, double cork 1080

2. Joffrey Pollet-Villard (FRA): alley-oop 270, switch 540

3. Felix Usterud (NOR): double flatspin, alley-oop 450 double

4. Taylor Seaton (USA): cork 450 safety, switch 540 truck driver

 

Suzuki Nine Knights 2016 Snowboard

 

Iako su snowboarderi bili rame uz rame tokom takmičenja, De Buckova amplituda, tehničke finese i njegov stil, doneli su mu pobedu. On je uradio trikove kao što su frontside 360 indy i double backflip koji je oduševio publiku. 

 

“Pa to je najluđa postavka sprava, sa najluđim vozačima koji su vozili ikad,” zaključio je oduševljeni Belgijanac. “Svi su zaista uživali, a mene je to navelo da probam neke nove trikove na ovom hipu."

 

Na drugom mestu završio je lokalac Simon Gruber, a iza njega je bio četvorostruki svetski Snowboard Tour šampion, Peetu Piiroinen (FIN). U međuvremenu, Seppe Smits (BEL) odneo je kući Buff Best Trick nagradu, nakon što je odradio switch method trik - jedini switch trik među snowboarderima.

 

Svetski rekord - najviši snowboard let

 

Svetski rekord - Najviši Snowboard Let na Hipu


Granice su postavljene za najviši Snowboard let na Hipu, a dok su Piiroinen i Gruber pravili razlike u visini od samo par centimetara, švajcarski half-pipe kidač, Christian “Hitch” Haller, napravio je najviši let među snowboarderima - 11,3 metra.

 

“Uslovi su bili idealni i osećao sam se sigurno i samouvereno. To me je i vodilo ka tome da letim najviše što sam mogao, ” rekao je. “To oko rekorda je stvarno super, ali za mene lično, važan je sam napredak.”

 

 

Rezultati u Snowboard kategoriji:

1. Sebbe De Buck (BEL): double backflip, frontside 360 indy
2. Simon Gruber (ITA): backside 720 melon, backside air
3. Peetu Piiroinen (FIN): backside 360 nose, indy
4. Seppe Smits (BEL): switch backside air, frontside 540 nose
5. Werni Stock (AUT): backside 360 indy


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :