MOJ UNIVERZUM: Kreativna Fabrika raspisala konkurs za umetnike

Datum objave:19.10.2016

Pročitano:5041 puta

Datum održavanja: 26.10.2016

Udruženje Kreativna Fabrika raspisalo je novi konkurs za kolektivno izlaganje na temu Moj Univerzum. Konkurs je otvoren do 26. oktobra, a imena odabranih autora će biti proglašena 30. oktobra. Šta je po tebi Univerzum, kako ga ti vidiš i doživljavaš? Svako od nas u sebi krije svoj mali lični Univerzum, pokaži nam kako izgleda tvoj!

 

Kreativna Fabrika - Moj univerzum

 

"Samo sam bio jedan običan, mali i usamljeni putnik na planeti Zemlji obasjan sunčevom svetlošću i privučen gravitacionom silom. Razmišljao sam o astronomiji, Velikom Prasku, širenju Univerzuma, gravitaciji i inerciji. Poželeo sam da postanem neobičan i da prestenem biti usamljen." ( Stefan Papić, Moj Univerzum ).

Na konkurs je potrebno poslati:

Fotografije maksimalno dva rada na temu “Moj Univerzum”
Za dvodimenzionalna dela, maksimalna dimenzija 70×70 cm, a za trodimenzionalne radove DxŠxV 50x50x70 cm sa postamentom. Obvezno je da skulpture budu izrađene u trajnom materijalu.
Fotografije radova je potrebno poslati u JPG formatu, u rezoluciji 300 dpi i popuniti podatke po dole priloženoj tabeli:

1. Autor: Ime, prezime
2. Godina rođenja
3. Kontakt: telefon, email, adresa i grad
4. Naziv dela: Godina nastanka: Tehnika, medij, dimenzije – kratak opis dela

Konkurs je otvoren za umetnike iz Srbje. Izložba je žirirana. Fotografije radova i kratak opis poslati do 26. oktobra 2016. na email: konkurs.mojuniverzum@gmail.com.

Imena odabranih autora biće objavljena do 30. oktobra, putem e mail-a koji navedete u prijavi. Izložba će biti otvorena u Noćnoj galeriji Petak, koja se nalazi u Lominoj ulici br.14 u Beogradu. O tačnom terminu otvaranja izložbe izlagači će biti naknadno obavešteni.

Dozvoljene su sve tehnike: crtež, slika, akvarel, grafika, fotografija, digitalni radovi, ilustracija, plakat, kolaž, kaligrafija, skulpture, mozaik, keramika…

Participacija za izložbu, u koju je uračunata cena pripreme i štampe kataloga i plakata za ulazna vrata je 400 dinara. Participaciju plaćaju samo umetnici koji prođu žiriranje. Svaki izlagač će dobiti po jedan primerak kataloga. Participacija se plaća na dan predaje radova.

Radovi koji prođu žiriranje moraju biti uramljeni ili adekvatno opremljeni – dobro kaširani (nemojte uramljivati radove u klips ramove, pošto su nestabilni i lako lomljivi.) Radovi treba da budu na jednoj zakački, na tačno izmerenoj sredini rada. Ukoliko rad ima dve zakačke, molimo vas da provučete žicu kroz njih, kako bi se mogli okaciti na jednu. Organizator ne snosi odgovornost u slucaju oštete rada, ukoliko rad nije bio kvalitetno opremljen!

Umetnici koji prođu žiriranje u obavezi su da donesu radove u zakazanom roku u noćnu galeriju – kafe Petak. Umetnici koji ne žive u Beogradu sami snose troškove slanja radova i troškove vraćanja. Galerija ne snosi odgovornost ukoliko dođe do oštete radova prilikom transporta, niti ukoliko dođe do oštećenja usled neadekvatnog opremanja radova za izlaganje.

Prijavljivanjem na konkurs prihvatate sve uslove organizatora izložbe, koji su navedeni u konkursu.

Udruženje Kreativna Fabrika ima za cilj promovisanje umetnika i umetničkog stvaralaštva. Umetnici čiji se rad promoviše su iz domena likovnih i primenjenih umetnosti, studenti umetničkih fakulteta, samostalni umetnici, kao i neafirmisani slobodni umetnici. Kreativna fabrika je u okviru projekta DosijeUmetnik organizovala preko 150 samostalnih izložbi kao i više kolektivnih izložbi kao što su “Impuls” i “Ja volim grafiku” gde se beogradskoj publici, kroz svoje radove predstavilo preko 100 umetnika u ovoj godini .

Umetnički savet galerije čine:

Ana Marinović – dipl. grafičar ( samostalni umetnik, član slikarsko – grafičke sekcije ULUPUDS-a)
Edvina Romanović - Hudeckova – Mr likovnih umetnosti
Igor Markišić - MA na odseku grafika i knjiga
Milena Mitrović – dipl. grafički dizajner i MA Visual Design-a
Biljana Ćalić – predsednik udruženja Kreativna fabrika (Press KreativnaFabrika)


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :