Mohammad Reza Mortazavi i Nene H. gosti druge RUNO večeri u Dragstoru

Datum objave:19.11.2018

Pročitano:3028 puta

Datum održavanja: 23.11.2018

Lokacija: Drugstore, Beograd

Drugstore u saradnji sa festivalom plusplusplus i Goethe Institutom u Beogradu predstavlja drugo izdanje RUNO večeri koja u prvi plan stavlja savremene folk nastupe u zemlji, i ovog petka po prvi put, sveta.

 Nakon prvog izdanja ove večeri na kom su nastupali samo domaći producenti, gosti drugog RUNA su iranski muzičar i virtuoz na dafu i tombaku, Mohammad Reza Mortazavi, kao i nemačka tehno producentkinja turskog porekla, Nene H. Njima će podršku pružiti Kӣr uživo, bartleby iz Dis-patch i plusplusplus festivala i mladi Matej Rusmir.

Mohammad Reza Mortazavi je rođen u Isfahanu, u Iranu, gde je prve časove tombaka uzeo kada je imao 6 godina. Sa 9 godina je pobedio na nacionalnom godišnjem takmičenju u sviranju tombaka, na kom je nastup dozvoljen samo najboljim muzičarima u zemlji. Bilo da nastupa na velikim festivalima kao što je Roskilde ili ima koncert u Berlinskoj filharmoniji, kritičari se slažu da je nastup Mohammada Reze Morazavija jedinstveno iskustvo. Nakon brojnih plodnih saradnji u Evropi, Mohammad Reza Mortazavi je otpočeo seriju redovnih akustičnih večeri u Berlinu 2015. godine koju je nazvao TRANSFORMATION. Tokom svoje karijere razvio je preko trideset novih tehnika sviranja prstima i time izazvao revoluciju u tradicionalnom načinu sviranja dafa i tombaka.

 Nene H. je stekla zapažena priznanja kao pijanistkinja pod svojim pravim imenom, Beste Aydin. U svojoj producentskoj karijeri, Nene H. pristupa mračnijim, transcedentalnim stanjima pa se njeni nastupi razvijaju oko hipnotišuće elektronske muzike za sofisticirane slušaoce. Njen zvuk sadrži elemente drona, orijenta, indastrijala, psihodelije, nojza, tehna i vokale. Nakon što je izdala debi EP za Bedouin Records prošle godine, često je nastupala uživo ili kao didžej u klubovima kao što su Tresor, About Blank, Rabitza i festivalima kao što je Berlin Atonal.

 

 

FACEBOOK EVENT

Karte za ovaj događaj možete da kupite na ulazu u klub po ceni od 400 RSD pre ponoći i 600 RSD posle ponoći.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :