Klub Barutana Beograd

Modna dizajnerka Ines Janković prikazala kolekicju nakita BIRD IN SPACE

Datum objave:13.12.2015

Pročitano:6938 puta

By:Barbara Garčević

Lokacija: Galerija 12 HUB, Beograd

U prelepom ambijentu galerije G12 Hub, modna dizajnerka Ines Janković, u formi izložbe, prikazala kolekicju nakita za proleće-leto 2016, u okviru svog brenda INES Atelier, koju je simbolično nazvala BIRD IN SPACE.

 

BIRD IN SPACE | Photo by JOVANA TOMAŠEVIĆ

Kolekcija je inspirisana istoimenom skulpturom rumunskog vajara Konstantina Brankuzija. Bird in Space je remek-delo nastalo 1923. godine, a ono što ga karakteriše je činjenica da se umetnik nije fokusirao na fizičke atribute ptice, već na njene pokrete u letu. Perje i krila su eliminisani, a telo izduženo do granice apstrktnog i futurističkog. Upravo je to bio motiv i pristup na kome je baziran dizajn modela koji čine ovu kolekciju.

 

Milica majkic i Balsa Garcevic

Svi komadi nakita izradjeni su u Milanu, u maloj laboratoriji, gde su nekada nastajali i oni sa potpisom prestižnih juvelirskih kuća kao što su Bvlgari ili Cartier.

 

Ovde se praktikuje poseban pristup izradi bižuterije, po tradicionalnim metodama starih majstora, što čitavoj kolekciji daje posebnu notu. Samim tim i svaka ogrlica, prsten, narukvica… dobija vanvremensku vrednost i izlazi iz okvira trendy komada. Izlivene forme bakra u kombinaciji sa Swarovski kristalima i različitim završnim obradama, dale su moderan i nesvakidašnji izgled nakitu.

 

 

 

Kolekcija sadrzi četiri grupe, prevashodno po boji podeljene. Prva je pastelna grupa, u kojoj dominiraju nežni tonovi, sa rodijum završnom obradom. Komadi prepoznatljivi po kamenju “Tiffany” tonova obrađeni su svetlim dvanaestokaratnim zlatom i čine drugu grupu. Potpunu novinu predstavlja galvanizacija u braon pozlati, u kombinacija sa oker, fuksija i deep blue kamenjem, što je karakteristika treće grupe nakita. U poslednjoj grupi akcenat je na antracit prevlaci, kojoj su “suprotstavljeni” neon kristali, koji ujedno predstavljaju i vrhunac kolekcije Bird in Space.

 

BIRD IN SPACE | Photo by JOVANA TOMAŠEVIĆ

 

Pored nakita, deo izložbe bile su fotografije iz lookbooka za ovu kolekciju, čiji je autor Miloš Nadaždin.

 

Među posetiocima izložbe, dominirale su, naravno, dame, a mogle su se primetiti i brojne ličnosti iz kulturnog i javnog života Beograda: glumice Jelena Gavrilović, Marija Jovanović, Milica Majkić i Milica Petrović, zatim fotograf Miloš Nadaždin, pevačica Ilda Šaulić, novinarka Duška Jovanić, direktor Beogradske nedelje mode-Nenad Radujević, fitnes instruktor Emil Pavlekić, slikarka Biljana Cincarević i mnogi drugi.

 

Muziku je ovoga puta birao DJ SPACEWALKER.

 

Fotografije by JOVANA TOMAŠEVIĆ


vrh strane
Komentari (1)
Pošalji komentar
mINISTARKA
04.03.2019 13:04
u pokusaju da kupim haljinu sam bila zatecena odnosom prema klijentima, radnice u ateljeu ne znaju nista, pa cak ni cenu, o drugim stvarima da i ne govorim, na svako moje pitanje su odgovarale sa NE ZNAM, onda nisu mogle da se usaglase oko cene koja nije jasno istaknuta vec se otvaraju fascikle katalozi, gledaju jedna u drugu, pogresno sabiraju cene vise artikala.....ne govore engleski, pa i srpski ne bas pravilno. Materijali su uglavnom sinteticki. Jedna opsta nekultura i nepostovanje uz nepoynavanje i mode i trgovine ai psihologije


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :