Barutana klub Beograd

Moda za muškarce

Datum objave:05.03.2007

Pročitano:9156 puta

By:Tanja Beljanski

Od dežurne službe hitne pomoći

Da muškarci mogu da obuku mnogo toga a da to nisu isključivo farmerke i T-shirt sa ,,šašavim'' printom, potrudiću se da objasnim u slici i reči.

Na sve strane možete čuti raznorazne besmislene savete od kojekakvih ,,modnih stručnjaka'' o tome šta je in, a šta out. Ruku na srce, gledajući oko sebe, ne vidim da vam je sve to od bilo kakve pomoći. Zbog toga ću se potruditi da vam ovde objasnim suštinu dobrog izgleda.

Naime, iako kod nas veoma popularne modne kuće Gucci, Dolce&Gabanna, Roberto Cavalli i slične (čije modele već godinama najbolje poznajemo po onome što lopovi donesu iz Italije), nude u poslednje vreme nekakav kvazi James Bond ili rock star look (sigurna sam da ovo većina ipak ne zna!), postoje i oni iz čijih kolekcija možemo izvući interesantne, čak i poučne primere, naročito kada su u pitanju početnici u građenju sopstvenog stila.

Naša domovina Srbija ne samo što zaostaje za onim što se u modi dešava nego nema ni najmanju ideju o tome šta je zapravo moda. Koliko vidim, više i nije toliki problem u novcu, već u nedostatku informacija.

Na žalost, nije uvek tako bilo. U ovim krajevima, tokom 60-ih, 70-ih i 80-ih godina 20. veka moda je više nego u korak išla sa evropskim i svetskim trendovima. Ono što nas je sahranilo na svim poljima zapravo su (maskirne) 90-te. Nepobitna je činjenica da jedino sami možemo da se otarasimo te mračne prošlosti. Zato, muškarci Srbije, obucite pantalone, košulje, mekane džempere, jednostavne sakoe, kapute (kratke i dugačke)! Stavite šalove (NE navijačke!)! Ne morate da se šišate do glave! Dizelaši su ti koji su odavno out. Opustite se prilikom biranja boja! Sloboda je u vašim rukama!
Počnite odmah. Nemojte da vas demorališe orman pun gluposti.

Prvi korak je da kupite jednu sasvim drugačiju stvar od onih koje ste navikli da nosite. Pošto nećeti imati sa čim da je kombinujete, prirodno je da će vas to povući da jedno po jedno, malo-pomalo, kupite i druge odevne predmete. Ako ne želite da se pretvorite u spodobu zvanu fashion freak, onda zapamtite sledeće: nije stvar u količini garderobe, već u odabiru komada koji se mogu lako i zanimljivo kombinovati jedni sa drugima. Verujte da tri džempera, par pantalona, četiri košulje i pet pamučnih majica mogu da naprave čudo u vašem svakodnevnom izgledu! Ako tome dodate jedan kaput, dva šala i par rukavica, jedan par udobnih cipela i jedan dobrih patika, moda je u vašim rukama!
Nije poenta u tome da tugujete jer ne možete da kupite baš taj Armani sako. Poenta je u obraćanju pažnje na način kombinovanja, na varijacije na temu.

Kako se kombinuju džemperi sa pantalonama, kaputi i šalovi, pantalone i cipele (ili patike) i tako dalje, koje su boje interesantne i kako bi muškarac mogao da izgleda u svakodnevnom životu, dobro će vam pokazati primeri koji slede.

Kad već ,,surfujete'', posetite i sajt www.style.com. On donosi najsvežije informacije o modi za žene i muškarce, međutim nikako ne treba da se u svim tim informacijama izgubite. Nije ni sve što taj sajt nudi za primer dobrog ukusa. To je jednostavno najiscrpnija baza podataka kada je reč o savremenim tokovima u modnom dizajnu. Treba da vidite šta je to što se u svetu trenutno dešava i da vas to inspiriše. Ali ako zaključite da znate bolje od toga i poželite da budete totalno drugačiji od sveta i lansirate svoj lični stil, biću potpuno na vašoj strani. Samo se držite normi dobrog ukusa i pristojnosti.
Srećno!

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :