MKDSL: 17 sati žurka povodom 17 godina bavljenja muzikom!

Datum objave:11.01.2016

Pročitano:7994 puta

Datum održavanja: 16.01.2016

By:Irena Jerković

Lokacija: KPTM, Beograd

Jedna od vodećih figura domće elektronske scene, Marko Milošević MKDSL, ove godine proslavlja 17 godina rada u muzičkoj produkciji. Tim povodom u beogradskom klubu KPTM 16.januara biće organizovana sedamnaestočasovna žurka na kojoj će, osim plesanja uz dobru muziku, posetioci moći da učestvuju u besplatnim muzičkim radionicama.

 

MKDSL | Photo by Ruzica Milovanovic

MKDSL | Photo by Ruzica Milovanovic

 

Svoj raznoliki, prepoznatljivi i istovremeno neuhvatljivi opus, MKDSL gradio je deceniju i po kroz bavljenje didžejingom, a nakon toga poslednje dve godine posvetio je izvodjenju klupske muzike uživo (live). Autor je brojnih klupskih numera, muzike za filmove, izložbe, pozorišne predstave, kao i obrade čuvene dečije pesme "Jedan dan moga oca" Dobrice Erića iz zbirke “Poletarac” Duška Radovića.


MKDSL će sedamnaestočasovni nastup u klubu KPTM (Žorža Klemansoa 22) u subotu 16. januara započeti u 17 časova muzičkom radionicom za koju se zainteresovani mogu prijaviti putem MKDSL profila na društvenim mrežama. Na radionici će na praktičnom primeru biti prikazana lakoća sa kojom se svako može uključiti u live jam - kreaciju plesne muzike uživo. Na drugoj, pokaznoj radionici, biće prezentovane mašine na kojima se muzika stvara, kao i sve njihove mogućnosti. Potom slede projekcije filmova u kojima se MKDSL pojavljuje kao glumac, muzičar ili dizajner zvuka, projekcije spotova, i emitovanje radio drame "Poletarac - Jesen", a nakon toga nastupiće njegov bend projekat "Čorbika".


U 22h MKDSL staje za DJ pult i počinje žurka koja će trajati do 10 ujutru, a posetioce očekuju house, disko, elektro, bass, breaks i tehno ritmovi.


"Vizija mi je da koristim komponovanje nalik tome kada DJ pušta muziku, da na licu mesta mogu da stvorim kompoziciju koja u tom trenutku "radi" podijum. Nisam izabrao lak zadatak i tu se moraju podneti neke žrtve. Za mene je to bio odlazak iz DJ voda, ali vredelo je." kaže MKDSL objašnjavajući da se trenutno bavi proučavanjem plesne muzike i primenom rezultata na podijum.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :