Barutana klub Beograd

MixVibes Cross DVS

Datum objave:15.06.2014

Pročitano:4866 puta

By:V. Jovanović

MixVibes je na DVS tržište ušao relativno kasno, 2003. kada su Serato i Traktor već neko vreme imali status giganta digitalnog DJ-inga. Ova francuska kompanija pokušavala je na mnoge načine da progura svoje proizvode na tržište, međutim pored dva pomenuta giganta, MixVibes nisu mogli da pronađu svoje mesto. Čak i kampanja čiji je glavni nosilac bio Netik, francuski DJ i DMC šampion 2006. nije urodila plodom. Nakon neuspeha u plasiranju svog DVS softwarea, MixVibes uspeva da ostvari saradnju sa DJ sektorom još jednog tehnološkog giganta - Pioneera. MixVibes i Pioneer predstavili su Rekordbox, software koji se koristi isključivo uz skupe Pioneerove uređaje. Nakon ovog velikog povratka, MixVibes na tržište donosi Cross DVS, pristupačni sistem za digitalni DJ-ing.

 


Use it Wisely

Nakon poduhvata sa Pioneerom i udaljavanja od trke sa Seratom i Traktorom, MixVibes su rešili da svoje DVS delovanje prilagode finansijskoj situaciji većine mladih DJ-eva u nastanku. Cross DVS je sistem za koji nije potrebno kupiti bilo kakav dodatni hardware kao što je slučaj sa Seratom i Traktorom, već funkcioniše sa bilo kojom zvučnom kartom (potrebno je da ima bar dva izlaza, Serato i Traktor hardware računaju se kao zvučne karte u ovom slučaju), bilo kojim DJ mikserom, bilo kojim gramofonima ili CD playerima i trenutno podržava više od 80 MIDI kontrolera. Treba uzeti u obzir da kvalitet zvučne karte i ostatka pomenute opreme veoma utiče na kvalitet perfomansi ovog sistema. Samo zbog ove činjenice Serato i Traktor još uvek ne bi trebalo da se osećaju preterano ugroženima s obzirom na to da njihov paket ne zavisi toliko od kvaliteta druge opreme koja se koristi uz njihov DVS. Razlika u ceni, međutim, približava MixVibes velikoj ciljnoj grupi. Cross DVS na sajtu MixVibes košta 150$ što je velika razlika u odnosu na Serato i Traktor sisteme. U pakovanju se dobijaju dva time code vinila, ISO file za time code kompakt diskove i software. Cross DVS software ima četiri virtuelna playera, sampler i može se sinhronizovati sa iTunes playlistama. Sve ono što se očekuje od DVS softwarea. Ako se vratimo na kompatibilnost sa DJ uređajima, za cenu nižu od jednog Serato ili Traktor sistema možete imati kompletnu DJ opremu. Da se vratimo i na činjenicu da ta kompletna DJ oprema neće baš odisati kvalitetom, ali to nije problem koji se odnosi na Cross DVS. Ono gde Cross DVS sigurno pomera granicu jeste etiketa “moja prva DJ oprema”. Početnici i oni koji se DJ-ingom bave iz hobija će uz Cross DVS imati bolji uvid kako je raditi sa kvalitetnom opremom.

 


Connection

Ovo je verovatno najlakši deo. Kada instalirate Cross DVS software, potrebno je dodeliti izlaze sa zvučne karte odgovarajućim virtuelnim plejerima i to je to. Ukoliko vam je ostatak DJ opreme pravilno povezan, naravno. U ovom odeljku bi se moglo više pisati da je Cross DJ software za mobilne uređaje iz MixVibes laboratorije povezan sa Cross DVS softwareom. Iako to još uvek nije slučaj, verovatno je nešto što se može očekivati u bliskoj budućnosti.

Links

www.mixvibes.com


 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :