Mimartologija, izložba artefakata Teatra Mimart

Datum objave:21.05.2019

Pročitano:482 puta

Datum održavanja: 17.05.2019 - 28.05.2019

Lokacija: Beograd

Mimartologija, izložba artefakata Teatra Mimart otvorena je 17.5.2019. godine u Blok galeriji na Novom Beogradu. Teatar Mimart je jedan od prvih alternativnih teatara u EX-YU osnovan 1984. godine u Beogradu. Kontinuirano radi trideset pet godina bez obzira na političke, ekonomske, socijalne i druge okolnosti, koji su direktno uticali na aspekte održivosti ovog pionirskog istraživačkog pozorišta kod nas.

 

 

Pored promocije kvaliteta umetničkog istraživačkog rada i prezentacije rezultata kroz predstave i art performanse, pozorište radi na specijalnom aktiviranju publike kroz njihovo direktno učestvovanje u izvođenju predstave, što je aktivna podrška razvoja publike.

 


Izložba predstavlja artefakte, nagrade i fotografije dosadašnjih predstava, art performansa i izvedbi Teatra Mimart.

 

U okviru izložbe Marko Nektan će izvesti performans Binah, za 24.5.2019. je predviđeno vođenje kroz postavku, a 27.5. 2019. će se održati razgovor o kontekstu Teatra Mimart. Svi događaji počinju od 19h, a Mimartologija je otvorena do 28.5.2019. godine.

 


Tokom 2019. godine Teatar Mimart obeležava jubilej 35 godina rada kroz manifestaciju Algoritam 35. Od 3. do 5. juna u Studentskom kulturnom centru, gde su počeci rada Teatra Mimart, biće održan triptih predstava: interdisciplinarna Vremenska mašina, Mimart kod – interaktivna predstava i razgovor sa publikom, i plesna predstava Algoritam sna. Takođe, ove godine ovo pozorište učestvuje sa projektom Ostrvska magija kao partner Fondacije grada Plovdiva u okviru programa Evropske prestonice kulture.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :