MIKSER raspisao konkurs za učešće na MIKSER FESTIVALU 2015

Datum objave:03.04.2015

Pročitano:6027 puta

Lokacija: Beograd

Kako da učestvujete na najvećoj regionalnoj smotri kreativnosti i inovacija?!

Pored toga što permanentnim radom i produkcijom najrazličitijih kulturnih i zabavnih događaja u Mikser House-u doprinosi unapređenju kulture i kreativnih industrija u Srbiji, Mikser organizacija nastavlja sa dugogodišnjom tradicijom otkrivanja i pružanja podrške stvaraocima i kreativcima iz najrazličitijih oblasti. Mikser i ove godine raspisuje konkurse koji će dati priliku dizajnerima, umetnicima, kulturnim organizacijama, obrazovnim platformama, da prikažu svoje radove, ideje i inicijative na Mikser Festivalu 2015 koji će se održati od 3. do 7. juna pod sloganom “Neizdrž”.
 

MIKSER raspisao konkurs za učešće na MIKSER FESTIVALU 2015 | BLACK BOX

 

UMETNOST

U saradnji sa Fakultetom primenjenih umetnosti u Beogradu, Mikser raspisuje umetnički konkurs “Crna kutija” (Black Box), čiji je autor Marko Lađušić, profesor i prodekan FPU. Projekat istražuje intimno i kolektivno osećanje teskobe, granična stanja nezadovoljstva “pred pucanje” koja umetnik, pretvara u konstruktivan čin i time otvara put diskusiji o ulozi umetnosti u ozdravljenju društva. Kolektivna postavka sastojaće se od 100 istovetnih crnih “kutija” koje će biti postavljene na ulicama Savamale na Mikser Festivalu, od 3. do 7. juna, a koje zajedno čine makro-instalaciju u otvorenom gradskom prostoru, dostupunom širokoj publiici.

Konkurs je otvoren od 2. aprila do 1.maja 2015.godine, prijave se vrše popunjavanjem elektronskog formulara dostupnog na adresi http://blackbox.mikser.rs, gde se nalaze i svi detalji konkursa.

 

MIKSER raspisao konkurs za učešće na MIKSER FESTIVALU 2015 | Ghost Project 2015: Itch


DIZAJN

 

Dizajneri širom sveta će i ove godine imati priliku da svoja idejna rešenja prikažu u okviru međunarodnog konkursa i izložbe “Ghost Project 2015: Itch”. Ideja okosnica ovogodišnje smotre talenata je u sinergiji sa sloganom Mikser Festivala 2015, “Neizdrž”, i poziva na izražavanje snage kreativnosti kao katalizatora napretka, nasuprot globalnom osećanju depresije i društvene nepravde.


Konkurs je otvoren od 1. aprila do 1. maja, a odabrani radovi biće izloženi na Mikser Festivalu 2015. Detalji konkursa kao i on-line formular za prijavljivanje dostupni su na linku: http://ghost.mikser.rs.

 

MIKSER raspisao konkurs za učešće na MIKSER FESTIVALU 2015 | Edu Zona: „INTERAKCIJA“

 

OBRAZOVANJE


Edu zona ovogodišnjeg Mikser Festivala poziva nezavisne kolektive, obrazovne platforme, fakultete, škole, profesore, studente, studentske timove na “Interakciju” i učešće na Festivalu kroz radionice, izložbe, tribine i predavanja. Cilj programa je preispitivanje obrazovnih metodologija u sve dinamičnijem savremenom društvenom kontekstu, promociju fleksibilnijih, humanijih, dostupnijih modela obrazovanja, a ovogodišnjoj Edu zoni Mikser festivala pridružiće se i svetska društvena platforma za interakciju i umrežavanje stvaralaca iz najrazličitijih kreativnih oblasti, “Behance”.

 

Prijave za učešće u Edu Zoni: „INTERAKCIJA“ slati na edu@mikser.rs, dok su detalji konkursa dostupni na: http://bit.ly/EduZonaMF.
 

MIKSER raspisao konkurs za učešće na MIKSER FESTIVALU 2015 | Decentralizacija

 

KULTURNE SCENE VAN BEOGRADA


Mikser Festival 2015 posebno će naglasiti potrebu za umrežavanjem progresivnih kulturnih centara, kolektiva i pokreta iz cele Srbije, koji će predstaviti svoju viziju stanja “neizdrža” i ukazati na značaj decentralizacije kulturne scene. Program pod nazivom “Decentralizacija” pružiće šansu organizacijama iz unutrašnjosti da se svojim aktivnostima predstave beogradskoj i regionalnoj publici, ali i da ostvare saradnju, kako sa učesnicima programa, tako i sa mnogobrojnim posetiocima festivala.


Opis projekta kojim žele da se predstave na Festivalu, sve zainteresovane kulturne platform iz Srbije mogu slati na e-mejl adresu anja@mikser.rs, dok se detalji konkursa mogu pronaći na: http://bit.ly/DecentralizacijaMF.

 

Trenutna četiri raspisana konkursa predstavljaju samo početak Mikser inicijativa u susret sedmom Mikser Festivalu. Uslediće pozivi za Behance edukativni kampus, Mikser Bazar, Muzički konkurs za mlade bendove, kao i prijave za pohađanje mnogobrojnih radionica i predavanja. Sve informacije biće dostupne na www.mikser.rs kao i na www.facebook.com/mikser.belgrade.
 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :