MIKSER HOUSE na listi 10 najprivlačnijih industrijskih prostora na svetu!

Datum objave:08.03.2016

Pročitano:5246 puta

Lokacija: Mikser House, Beograd

Mikser House se, kao najistaknutiji beogradski umetnički centar, smešten u nekadašnjem skladištu fabrike čelika, našao na listi 10 najprivlačnijih industrijskih prostora na svetu po izboru renomiranog britanskog lista Gardijan.

 

Britanski Gardijan je svojim čitaocima preporučio najinspirativnije konceptualne prostore širom sveta, a na top 10 listi su se našle lokacije u Parizu, Njujorku, Detroitu, Amsterdamu, Lionu, Lisabonu, Lajpcigu, Nankingu, ali i Beograd, sa posebnim akcentom na Mikser House.

 

Gardijan


“Smešten u prostranom, svetlom i impresivnom renoviranom skladištu, Mikser House je otvoren 2013. godine u vibrantnom kvartu Savamali, i od tada je uspeo da postane najistaknutiji beogradski umetnički centar. U Mikser House-u možete pronaći rukotvorine regionalnih dizajnera, kafić, kao i prostor za rad. U popodnevnim i večernjim časovima, Mikser House se transformiše u prostor u kojem se održavaju pozorišne predstave, performansi i žurke”, kažu u Gardijanu.


Pored Mikser House-a, istaknut je i KC Grad kao bitan katalizator beogradske nezavisne kreativne scene, što dodatno ističe ulogu Savamale u razvoju kreativnih industrija, kao i kulturne i turističke ponude naše zemlje.


Nakon što su o najvibrantnijem beogradskom kvartu pisali eminentni svetski mediji kao što su CNN, Mashable, Lonely Planet, Business Insider, Shanghai Daily, kreativna energija Savamale i Mikser House-a je još jednom pronašla put do svetski značajnih medija, a važno je napomenuti da je ovo treći put u prethodne dve godine da britanski Gardijan piše o Savamali.


Ovaj, kao i svi ostali pozitivni impulsi i afirmacije koje stižu iz različitih krajeva sveta, od Azije do Amerike, šalju najbolju moguću sliku u svet o Savamali, Beogradu i Srbiji, ali i pružaju podstrek kreativnim savmalskim timovima da nastave da svojim zalaganjem i neumornim aktivnostima pozicioniraju Savamalu i Beograd kao epicentar kulture i kreativnosti ovog dela Evrope.


Celokupan članak dostupan je na linku: http://gu.com/p/4h8md/stw


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :