MIKSER HOUSE: KREATIVNO UBRZANJE NA JESEN

Datum objave:01.09.2014

Pročitano:7731 puta

Otvaranjem regionalne izložbe hrvatskog dizajnera Bojana Krištofića “(Est)etika nacionalizma – dizajn za turbo folk” Mikser House-a je obeležio početak nove sezone rada. “Dani Velike Britanije u Savamali,” Microsoftov “Buble cup”, prva “Beogradska tattoo konvencija”, “Balkan cheese festival” , obeležavanje gej nedelje u Savamali, pregršt koncerata, promocija i tribina konačno - pokretanje novog clubbing koncepta“Mikser disko”, čine okosnicu septembarskog i oktobarskog programa u MH.

 


Prvog vikenda u septembru, Microsoft I MH ce ugostiti veliki broj mladih programera iz cele Evrope koji će uzeti učešće u “Buble cup-u” od 4. do 6. septembra. Već drugog vikenda, od 12-14 septembra, MH I Ambasada Velike Britanije predstaviće Great British Weekend – festival britanske hrane i piva, gde će beogradska prilika imati jedinstvenu priliku da okusi ekskluzivne marke britanskog kraft piva I autohtonih vrsta sireva. Biće organizovani kratki časovi pivarstva, kulinarske radionice, degustacije, nagradne igre, muzički program i brojna iznenađenja.

I ove godine, Mikser House će u trećoj nedelji septembra pružiti podršku gej pokretu u afirmaciji i odbrani njihovih prava. “Fifi i pet njenih prijatelja” je naziv programa koji će se 26. septembra održati u Mikser House-u, u okviru nedelje gej kulture u Beogradu i u susret najavljenoj Paradi ponosa.

Jedan od najpoznatijih vokala domaće džez scene, Katarina Kačunković, otvoriće jesenju Jazz & Wine sezonu Mikser House-a, 27. septembra, kada će nastupiti u pratnji gitariste Vuka Bradića i specijalnog gosta, Nenada Zlatanovića (aka Mr Swagger), frontmena i gitariste grupe “Texas Flood”, koji će već prepoznatljivim Katarininim nastupima dati notu emocije koju bluz nosi sa sobom.

Od 2. do 5. oktobra najavljena je prva “Beogradska Tattoo konvencija, edukativni i promotivni festival tattoo umetnosti koji će u Mikser House-u okupiti stručnjake, amatere, tattoo artiste i sve one koji žele na bilo koji način da iskuse tattoo kulturu. Prvi put u srpskoj prestonici, publika će moći da upozna više od 40 majstora tetovaže iz celog sveta, a pored uživo tetoviranja, program će uključiti i izložbe, žurke, bruleska šou, takmičenja za najbolje tetovaže i još mnogo toga. Kulminacja programa dogodiće se poslednjeg dana Konvencije, 5. oktobra, kada će na radost svih poštovaoca dobrog klabinga, na velikom afterpartiju nastupiti poznati svetski DJ-evi: Dekson (Amsterdam), Transistor Behavior (Roterdam) i Placid (London).

Nakon uspešne premijere u januaru ove godine, “Balkan Cheese Festival” će još jednom predstaviti autohtone sireve Balkana, sa akcentom na sireve u Srbiji i ukazati na važnost očuvanja tradicionalnih prehrambenih proizvoda. Drugi po redu festival sira, biće održan 11. i 12 oktobra u Mikser House-u, a pored sireva, predstaviće i vina iz Srbije i regiona, kao i nesvakidašnje radionice kuvanja, namenjene svima koji žele da se oprobaju u kulinarskim čarolijama.

I konačno, krajem oktobra, Mikser House pokreće novi clubbing koncept “Mikser disko” koji će okupiti veliki broj promotera i prijatelja Miksera sa javne scene o čemu će beogradska publika biti detaljnije obaveštena početkom oktobra.

 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :