Mikser Festival 2016: Pogledajte koje dame će nastupati na Ženijalno stejdžu

Datum objave:02.06.2016

Pročitano:6035 puta

Lokacija: Savamala

Pored glavnog Balkanmala stejdža u Depo magacinu, muzički program Mikser festivala 2016 će se odvijati i na otvorenom, u ulici Braće Krsmanović na Ženijalno stejdžu posvećenom najvećim delom ženskom stvaralaštvu u muzici. “WomenalStage” će ugostiti neke od najboljih muzičarki u regionu, obuhvatajući najrazličitije žanrove, od roka, panka i popa, preko soula i džeza, pa sve do rep i dub zvuka.


Prvog dana Mikser festivala, 8. juna, na Womenal Stageu publika će uživati u originalnom i energičnom nastupu, autentičnom muzičkom izrazu i upečatljivim plesnim ritmovima koje nam priređuje grupa ZAA, predvođena Sanjom Vučić, koja je ove godine prestavila Srbiju na Evroviziji.

 

Mimi Mercedez / Foto: Nikola Popović

Mimi Mercedez 

 

Prvo festivalsko veče na Ženijalno stejdžu zatvoriće kontroverzna beogradska reperka Mimi Mercedez, koju su fanovi za kratko vreme krunisali titulom „Kraljica spektakla“.


Kako borba za rodnu ravnopravnost, nikada, pa ni u muzici, ne sme biti jednosmerna i rezervisana samo za žene, tako će i na Ženijalnom stejdžu drugog dana Mikser festivala nastupiti gospoda, momci i dečaci koji će dati svoju podršku svim svojim koleginicama muzičarkama, svim damama koje su njih inspirisale da stvaraju i, naravno, svim prisutnim ženama, devojkama i devojčicama u publici. Koncertom “Muškarci za žene” 9. juna, bosanski bendovi Zoster, Billy Andol i novopazarska muzička atrakcija ansambl Gospođo, Bate će glasnom svirkom doprineti da se “Ženijalna” poruka Mikser festivala pročuje celim regionom!

 

Dojo / Foto: Darija Basta

Dojo / Foto: Darija Basta


Treći dan Mikser festivala na Ženijalnom stejdžu protećiće u znaku izvođača iz regiona koji su za kratko vreme uspele da osvoje publiku svojim talentom i posvećenošću. Veče započinje uz nesvakidašnji zvuk koji donosi Dojo, kantaurorka koja je impresionirala publiku objavivši album “Solstice” koji je u potpunosti napravila sama od sviranja i pevanja, preko snimanja, miksa do (post)produkcije. Nakon Dojo, na scenu stupa psihodelični pop dvojac Ti, sa svojim prepoznatljivim sanjivim melodijama, prijatnim bas deonicama i jednostavnim, hipnotičkim tekstovima.

 

Ana Ćurčin / Foto: Marija Strajnić

Ana Ćurčin / Foto: Marija Strajnić 


Nežne, tihe, melodične, a u isto vreme buče i ritmične tonove u Savamalu nam 10. juna donosi Ana Ćurčin, kantautorka čija indie-rock i folk muzika zavodljivo koketira sa ambijentom i bluzom. Treće veče Mikser festivala zatvoriće regionalna senzacija Lovley Quinces, koja, pored toga što je za kratko vreme osvojila Balkan, svoj talenat prenosi i na severno-američku publiku koja ju je oberučke prihvatila na nastupima u Čikagu, Njujorku i Torontu.

 

Lira Vega


Pretposlednjeg dana festivala, 11. juna, Savamalom će se preplitati zvuci elektronske muzike, shoegaze zvuka, folk, indie i amerikana tonova, uz nastupe, sada već kultnog, beogradskog sastava Lira Vega, zatim jednog od najtalentovanijih novih andergraund sastava na našoj muzičkoj sceni Bitipatibi, kao i pionira amerikana zvuka na našim prostorima, Stray Dogg.
12. juna na ženijalnom stejdžu će se u punom sjaju predstaviti femnistički i neretko kontroverzni bendovi Vibrator u rikverc i Nemesis. Za njima će uslediti koncert jednog od najboljih beogradskih bendova i miljenika publike, sastava E-Play, čiji upečatljiv i jedinstven zvuka karakterišu distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nežne- atmosferične gitare.

 

E-Play

E-Play


Za kraj, publiku očekuje nastup jednog od najboljih domaćih bluz gitarisa i pevača, Nenada Mr. Swaggera Zlatanovića, koji je specijalno povodom Mikser festivala pripremio nastup sa Bojanom Stamenov, našom džez i soul pevačicom snažnog i energičnog vokala. Svi koncerti na Ženijalnom stejdžu su besplatni.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :