MikroFAF 2015: Međunarodni festival amaterskog i nezavisnog kratkog filma

Datum objave:30.09.2015

Pročitano:4681 puta

Datum održavanja: 02.10.2015 - 03.10.2015

Lokacija: Centar za kulturnu dekontaminaciju, Beograd

Dođite da šesti put zajedno podržimo amatersku filmsku scenu i oživimo Mikropolis - grad koji je otvoren za sve učesnike, ljubitelje filma, slučajne prolaznike, tragaoce, zalutale goste... 


Takmičarski program će se održati 2. i 3. oktobra od 19:00h do 22:30h u Centru za kulturnu dekontaminaciju (Birčaninova 21). Nakon projekcija, festival se nastavlja u klubu „Petak" (Lomina14).

U ovom izdanju MikroFAF-a 43 filma će se takmičiti u tri kategorije:

1. Mikropolis nagrada za najbolji kratki URADI SAM film, bez tematskog ograničenja. Nagrada je namenjena filmovima nastalim bez budžeta, bez angažovanja profesionalnih filmskih radnika i korišćenjem sopstvenih sredstava.

2. Mikropolis nagrada za najbolji nezavisni kratki film - koji ne odgovara uradi sam kriterijumima, na kojem su angažovani profesionalni filmski radnici, a obezbeđena su sredstva iz raznih izvora osim autorovih.

3. Beyond fragments nagrada - namenjena najboljem angažovanom filmu koji se, u najširem smislu, bavi mnogobrojnim alternativnim stavovima, idejama, pokretima i praksama koje bi mogle da doprinesu stvaranju pravičnijeg društva. Od novih alata za alternativne ekonomije, pitanja mobilnosti i migracija, novih formi politika, do pitanja javnog dobra...

 

MikroFAF 2015: Međunarodni festival amaterskog i nezavisnog kratkog filma | CKD Beograd

* klikni da uvećaš program

 

MikroFAF 2015: Međunarodni festival amaterskog i nezavisnog kratkog filma | CKD Beograd

* klikni da uvećaš program


Naš žiri, tradicionalno, čine svestrane, strastvene i stručne osobe:

Sofija Živković
Novinar Danasa, književni kritičar i dipl. filolog. Objavila mnoštvo tekstova u književnoj periodici. Autor knjige „Sobe" (Prva knjiga, Matica srpska), koautor publikacije „Mapa Savamale 1914". Dva njena nova rukopisa ušla su u izdavački plan za iduću godinu. Bila u najužem izboru za NIN-ovu književnu stipendiju za roman. Član NUNS-a i radne grupe Balkanskog književnog društva. Amator starine i gradske kulture.

Dušan i Dušan
Dušan Šaponja i Dušan Čavić su od 1994. novinari i autori radio i TV emisija. Emisije TV serijala „Ciklotron" i „Marka Žvaka" emitovane na TV B92 su više puta nagrađivane u zemlji i inostranstvu. Godine 2008. njihov film „PRC" proglašen je za najbolji kratki film na festivalu dokumentarnog filma Kratkofil u Banjaluci. Šaponja i Čavić su svoje znanje usavršavali i na Discovery masterschool-u 2009. i to kao jedini polaznici van teritorije EU. Osvajaju nagrade za najbolji projekat sa trejlerom filma „Biba Struja" na festivalima ZagrebDox i IDFA 2010. godine. Prvi celovečernji dokumentarni film „Biba Struja" završavaju 2012. Čavić je glumac, Šaponja apsolvent tehnologije alkohola. Komplementarni su, iako jedan navija za Crvenu Zvezdu a drugi za Partizan. Vole jagnjetinu.

Dragan Dimčić
Docent na FDU, bavi se montažom i pomalo teorijom. Pravi video instalacije, piše o alternativnim formama filma i predaje gde god ga pozovu. Preveo knjigu „Izabrani dublovi - filmski montažeri o filmskoj montaži" (FDU, Beograd 2014). Glavna vrlina mu je znatiželja, kao i svakom Titovom pioniru. Kinoklubaš u duši, a u snovima levo krilo Mančester Junajteda.

Dobro došli! Vaš MikroFAF!


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :