Mihael Milunović na Bečkom Ringturmu

Datum objave:04.07.2017

Pročitano:5714 puta

By:Barbara Garčević

Ako idete do Beča ovog leta, prođite pored Ringturma jer je do septembra ''obučen'' u delo našeg umetnika Mihaela Milunovića. Slika ''Vizija'' slikara Mihaela Milunovića, odabrana je da krasi ove godine najvišu zgradu u istorijskom delu Beča , poznatiju kao Ringturm.

 

Mihael Milunović / Foto: Jovana Ilić

Mihael Milunović / Foto: Jovana Ilić

Naime, po deseti put, zgrada Vienna Insurance grupacije (VIG) Ringturm u Beču, „oblači se u umetničko delo. Ovog leta, delo srpskog umetnika Mihaela Milunovića - „Vizija“, postaviće planinski masiv u centar austrijske prestonice. Umetničko delo, veličine 4.000 kvadratnih metara, predstavlja kulturni dijalog između Austrije i Srbije. Time se istovremeno naglašava značaj naše države za VIG, koji u Srbiji posluje preko kompanije Wiener Städtische osiguranje.  Sa svojih 73 metra visine i 23 sprata, Ringturm je najviša zgrada u istorijskom i turističkom centru Beča.

 

Vizija Mihaela Milunovića na zgradi u Beču
"Vizija" Mihaela Milunovića na zgradi u Beču 


Poslovna zgrada VIG Plaza na Novom Beogradu, u kojoj se nalazi centrala kompanije Wiener Städtische Osiguranje, u periodu od 12. do 18. juna takođe je bila ulepšana delom „Vizija '', a “prekrivanje“ VIG Plaze umetničkim delom početak je dugogodišnjeg društveno odgovornog projekta „Wiener Art“. Delo „Vizija“ deo je bogate umetničke kolekcije ove kompanije.

 

Slika Vizija autora MIhaela Milunovića

Delo našeg umetnika krasi i zgradu na Novom Beogradu

- Na mojoj slici “Vizija” radi se o individui i njenom odnosu prema grupi, koji pokreće njena težnja ka transcedenciji. Crveni voz koji se penje na plavu planinu je alegorija na doslednost i izdržljivost, a to su osobine koje su od velike pomoći prilikom uspinjanja na strmu planinu. Uspinjača je, takoreći, sredstvo koje nam pomaže u samospoznaji. Antena na vrhu planine meni je važna – ona simbolizuje spremnost da se pozitivna energija podeli sa drugima - kaže Mihael Milunović.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :