MIGRACIJE: Deveti Mikser festival biće održan u silosima Žitomlina

Datum objave:02.03.2017

Pročitano:5385 puta

Datum održavanja: 25.05.2017 - 28.05.2017

Lokacija: Žitomlin

Deveto izdanje najvećeg regionalnog festivala kreativnosti održaće se od 25. do 28. maja na mestu na kome je sve i počelo – u silosima nekadašnjeg Žitomlina na donjem Dorćolu, pod autobiografskim sloganom “MIGRACIJE”. Omiljena lokacija publike Mikser festivala na donjem Dorćolu ponovo će ugostiti veliki broj vrhunskih imena iz oblasti arhitekture i dizajna, urbanog razvoja i planiranja, stručnjake novih tehonologija, angažovane umetnike i muzičare iz regiona i sveta.

 

Mikser House


Mikser festival 2017 fokusiraće se na uspostavljanje novih odnosa između urbane sredine, društva, umetnosti, prirode i tehnologije, iz čega prostiču četiri glavne teme festivala - MIGRACIJE, OBRAZOVANJE U POKRETU, FABRIKE KULTURE, PRIRODA GRADA - koje ujedno reflektuju najaktuelnije izazove sa kojima se unutar srpskog društvenog i kulturnog obrasca suočava i sama organizacija Mikser.

Četiri ključne programske teme obrađuju se kroz sve segmente festivala već poznate publici: Mikser Talks, Pitanja grada, Dizajn, Vizuelne umetnosti, Edu zona, Mikser Kids, Kino Mikser i Mikser Music.  Poseban novitet ovogodišnjeg festivala biće i četvorodnevni kreativni kamp koji će pod sloganom “Hakovanje budućnosti” okupiti mlade kreativce iz Srbije, Balkana i Evrope oko interdisciplinarnog timskog rešavanja aktuelnih društvenih problema uz pomoć kreativnog načina razmišljanja i savremenih tehnologija.

- Napominjemo da je prethodno najavljena lokacija festivala i potencijalno nova lokacija preseljenja Mikser Housea na donji Dorćol - fabrika IMK Industrija metalnih konstrukcija Beograd - otkazana zbog stečajne procudere koja je iznenadno ubrzana, te se prodaja kompleksa očekuje već za par meseci, ne ostavljajući prostor organizaciji Mikser da predstavi scenario očuvanja ovog industrijskog kompleksa od neizbežne sudbine - izgradnja još jednog tržnog centra ili poslovnog kompleksa. Ne ulazeći u razloge iznenadne brzine rešavanja statusa lokacije prvobitno dogovorene za održavanje Mikser Festivala 2017, odlučili smo da manifestaciju organizujemo na prvoj industrijskoj lokaciji koju smo otkrili Beograđanima 2009. godine - poručuju iz organizacije.

 

 

Mikser festival  

Mikser tim ne posustaje u pokušajima da u svom rodnom gradu pronađe novu kuću.

 

- Nadamo se da ćemo pouzdane informacije o novoj adresi Mikser Housea u Beogradu objaviti tokom predstojećeg festivala. Mikser House kao centar permanentnih kulturnih aktivnosti od kojih većina promoviše multikulturalnost Balkana, doprineo je rastu publike i prepoznavanju Mikserove kulturne platforme u čitavom regionu. Tome u prilog govori i vest koja nailazi na veoma pozitivne reakcije, o otvaranju Mikser Housea u Sarajevu koje se očekuje uoči Sarajevo Film Festivala 2017 u avgustu mesecu ove godine - kažu u Mikseru.

U narednim nedeljama i mesecima biće predstavljen detaljan program festivala. 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :