Michael Klein donosi seksi hipnotišući techno na Lovefest Fire

Datum objave:27.02.2017

Pročitano:4866 puta

Datum održavanja: 10.03.2017

By:Marija Joksimović

Lokacija: Hangar

Michael Klein je DJ i producent iz Frankfurta koga ćemo imati priliku da slušamo na Lovefest Fire 10. marta u Hangaru zajedno sa dvojcem Pan-Pot i Gregorom Tresherom. Inače, baš 10. marta svetlost dana će ugledati i Michaelov novi EP This Moment, a čitaoci Urban Buga imaju ekskluzivnu priliku da premijerno čuju istoimenu traku sa ovog EP-ja. O Michaelu smo čuli da ima zavidno umeće miksanja i da radi energične hipnotišuće setove, a šta je on čuo o Beogradu i beogradskoj publici pročitajte u intervjuu u kome ćemo vam malo bliže predstaviti ovog izvođača nakon čijih odgovora još nestrpljivije čekamo njegov nastup.

 

ENGLISH VERSION OF THE INTERVIEW

 

 

 

 

Michael Klein

Odrastao si u Frankfurtu gde si bio okružen elektronskom muzikom i žurkama, pa pretpostavljamo da odatle potiče i ljubav prema ovoj vrsti muzike. A zbog čega si postao DJ, koji je glavni razlog i šta najviše voliš u DJ-ingu?
Počelo je tako što sam pravio mixtape svojih omiljenih traka koje sam delio sa prijateljima još i pre nego što sam znao šta je zapravo DJ-ing. Neko vreme nakon toga čuo sam za DJ-eve i saznao čime se oni bave i dopala mi se ideja da svoje omiljene trake mogu da uklopim u jedan milozvučan miks. Kako je vreme prolazilo ta ideja da slušaoca ili publiku mogu da odvedem na muzičko putovanje mi se dopadala sve više i više. 


Kako bi opisao svoj DJ set, reci nam nešto o svojim veštinama miksanja?
Svoje setove bih opisao kao seksi techno. Uvek pokušavam da održim visoku energiju, ali da ostanem groovy i trippy.

 

PRMIJERA

 S obzirom na to da radiš u Native Instruments (prim. aut. nemačka kompanija koja se bavi razvojem softvera i hardvera za muzičku produkciju i DJ-ing) koliko ti je tehnička strana DJ-inga bitna?

U Native Instruments sam zadužen za razvijanje koncepta i radnih procesa za naše DJ kontrolere. Zbog toga je ključna stvar za mene da razumem sve tehničke mogućnosti DJ-inga. Kako bih bio na visini zadatka stalno razgovaram sa kolegama DJ-evima i pokušavam da otkrijem sve nove načine na koji oprema može da se koristi.

Da li misliš da DJ-evi danas koriste sve mogućnosti koje im pruža nova tehnologija da budu kreativni?
Mislim da postoji samo nekolicina DJ-eva koji koriste SVE mogućnosti koje pruža poslednja DJ-ing tehnologija koja postoji. Ne mislim da je to problem. Smatram da svaki DJ treba da izabere onu tehnologiju i opremu za koju smatra da će mu najbolje odgovarati i koja će mu pomoći da svoje ideje prenese na podijum za ples.

Verovatno je kliše pitanje, ali koji ti je omiljeni deo DJ opreme?

U ovom momentu to je moja BOSS DD-7 delay pedala. Volim koliko prljavo može da zvuči i koliko daje taj sirov karakter mojim setovima.

 

Michael Klein

Ti si takođe i producent. Provedi nas kroz kreativni process tvoje produkcije. Kakva poruka ili emocija se krije u muzici koju stvaraš?

Kada produciram, trudim se da radim sa smanjenim brojem ključnih elemenata koje oblikujem u ono što mi je potrebno. U najvećem broju slučajeva pokušavam da napravim loop od tih ključnih elemenata koji se stalno kreće i transformiše tako da nijedan deo trake ne može da zvuči identično kao neki drugi. Cilj mi je da stvorim taj trippy odnosno hipnotički efekat koji je i poenta cele trake.

Kad već pričamo o produkciji, tvoj novi EP This Moment izlazi 10. marta. Reci nam nešto o trakama, koliko dugo si radio na njima?
This Moment EP se pravi već neko vreme. Dve ključne trake na EP-ju su bazirane na vokalnim semplovima. A treba da znate da baš i ne upotrebljavam vokale u svojoj produkciji. Ovoga puta sam izazvao sam sebe i pokušao da upravo vokale stavim kao bazu trake i mislim da je to ispalo skroz dobro u trakama This Moment i Repeat, a opet su zadržale taj trippy stil koji pokušavam da postignem.

EP će biti objavljena na Second State, to je etiketa iza koje stoje Pan-Pot. Kako je došlo do saradnje sa njim?
Dvojac Pan-Pot sam upoznao kroz moj rad u Native Instruments. U međuvremenu smo postali prijatelji s obzirom da su njih dvojica vrlo otvoreni i druželjubivi. Kada su napravili etiketu pitali su me da im pošaljem neke trake na kojima radim i tako je rođen moj prvi EP Drawings.

 Takođe imaš i sopstveni label. Nedavno si pokrenuo BLK DRP, reci nam šta se krije iza tih slova i kakvi su prvi utisci o etiketi i muzici koja se na njoj našla?

BLK DRP znači Black Drop i takođe predstavlja logo etikete. Black Drop je crtež koji sam napravio pre godinu dana i s obzirom da sam želeo da ova etiketa ima moj lični pečat, svidela mi se ideja da baš taj crtež iskoristim kao ime i logo. Ne mogu biti srećniji zbog pokretanja ove etikete. Moje originalne trake podržali su Amelie Lens i Raiz. Reakcije drugih izvođača i medija su izvrsne. Dok sam čitao recenzije koje su izašle u DJ Magu i Mixmagu bio sam izuzetno ponosan, a to mi je potvrda da sam na pravom putu kada je u pitanju ono što radim. Veoma sam uzbuđen i zbog sledećeg izdanja a koje će sadržati remixe koje su radili Eduardo de La Calle i TWR 72. Dvojica artista koje izuzetno cenim. 


Dolaziš u Beograd na Lovefest Fire. Da li si znao da je Electronic Beats u članku o techno turizmu uvrstio Beograd u jedan od TOP 10 gradova koje mora da poseti svaki istinski ljubitelj elektronske muzike? Da li si čuo nešto zanimljivo o našoj sceni i publici?

Nikada pre nisam bio u Beogradu i kada je buking stigao počeo sam da istražujem i našao upravo taj članak na Electronic Beats. Pričao sam I sa drugim prijateljima DJ-evima koji su gostovali u Beogradu koji su mi rekli o toj veoma posebnoj energiji publike. Sada sam veoma uzbuđen što ću i sam imati priliku da osetim tu energiju.

Nastupićeš uz Pan Pot I Gregora Treshera te noći, imaš li neku poruku za beogradsku publiku? Šta možemo da očekujemo od tebe?
Mislim da je ovo odličan lineup i srećan sam što ću se pridružiti ovim momcima te večeri. Pokušaću da zavrtim žestoko ali groovy. Moja poruka: Hajde da se povežemo i učinimo to veče posebnim!

 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :