Metju Vilijamson za H&M

Datum objave:27.11.2008

Pročitano:3287 puta

By:Tanja Beljanski

Svetski poznata švedska robna marka H&M (Hennes & Mauritz), koja u svom sastavu ima lanac prodajnih objekata širom ove planete, nastavlja saradnju sa ljudima iz sveta mode i šoubiznisa. Nakon velikih imena poput Karla Lagefelda, Vikotra i Rolfa, Stele McCartney, Kajli Minog, Madone i, poslednje u nizu, čuvene japanske modne kreatorke Rei Kavakubo, H&M je juče sa ponosom najavio da će njihova sledeća dizajnerska saradnja biti sa britanskim modnim kreatorom Metju Vilijamsonom (Matthew Williamson).

Naslovljavajući vest rečenicom kojom tvrde da Vilijamson donosi sunce u njihovu letnju kolekciju, H&M kaže da će sve početi ekskluzivnom ženskom linijom koja će se prodavati od 23. aprila samo u izabranim prodavnicama, a nastaviti odevnim predmetima za muškarce i žene, i da će letnja kolekcija biti dostupna od sredine maja 2009. godine u svim H&M-ovim prodavnicama širom sveta. Važno je reći da će ekskluzivno za H&M, Vilijamson kreirati svoju prvu liniju garderobe za muškarce.

„Raditi posebnu Matthew Williamson kolekciju za H&M je neverovatna prilika. Sviđa mi se činjenica da je H&M pokrenuo novi fenomen u modi - pionirski koncept saradnje s dizajnerima visoke mode kako bi nastale posebne kolekcije. Oduševljen sam činjenicom da će moje kreacije biti dostupne ljudima širom sveta, koji će, nadam se, u njima uživati,'' rekao je Vilijamson.

„Metju ima tako dobro oko i način na koji radi sa štampanim materijalima, mešajući ih na jedan sasvim novi način. Kada iskombinuje sve te stvari, dobijete jedan savremeni londonski look. To je za ljude koji žele da izgledaju posebno, ali njegova garderoba se može nositi i na nonšalantan način. Zaista se možete igrati s njom. I fantastičan je po pitanju boja – ovo je jedna vrlo stylish saradnja za H&M i potpuno u skladu sa onim što mi planiramo za kolekciju proleće/leto 2009,'' kaže Margeta van den Bosch, kreativna savetnica i bivša glavna dizajnerka H&M. 

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :