Metal legenda Devin Townsend u zagrebačkoj Tvornici kulture

Datum objave:09.02.2017

Pročitano:3131 puta

Datum održavanja: 12.02.2017

Lokacija: Tvornica kulture, Zagreb

Američka metal legenda Devin Townsend, sa svojim bendom Devin Townsend Project predstaviće svoj novi album "Trancedndance" na koncertu koji će održati u nedelju 12. februara u Tvornici kulture u Zagrebu. Koncert se održava u okviru njihove svetske turneje "Transcending The Coma Tour 2017", a kao specijalni gosti nastupiće američki progressive metal band Between The Buried And Me i norveški progressive metalci Leprous.

 

Devin Townsend


Devin Townsend je počeo da svira bendžo sa pet, a gitaru sa 12 godina i od tada je potpuno zaluđen muzikom. Kombinujući progressive rock, heavy metal, elektroniku i ambijentalnu muziku, Devin Townsend stvara unikatnu muziku koju morate doživeti u live izvedbi, jer glasi za jednog od najoriginalnijih modernih gitarista.

Nakon sviranja u nekoliko heavy metal grupa u srednjoj školi, Townsenda je zapazila diskografska kuća Relativity Records koja ga je angažovala da pjeva glavne vokale na albumu „Sex & Religion“ tada već poznatog gitarista Stevea Vaia. Nakon snimanja i turneje s Vaiem, Townsenda je razočarala muzička industrija, te radi toga, kako bi ljutnji dao oduška, snima solo album „Heavy as a Really Heavy Thing“ pod pseudonimom Strapping Young Lad, sa kojim je objavio pet albuma. Pored toga je sarađivao sa bendovima i projektima poput Casualties of Cool, Punky Brüster, IR8, The Wildhearts, Front Line Assembly, The Devin Townsend Band i u solo karijeri je objavio zavidan broj albuma. Devin Towsendu će ovo biti drugi nastup u Zagrebu gde je pre pet godina nastupio sa Fear Factory, a ovoga puta će predstaviti novi album „Transcendence“koji će biti objavljen 02. septembra ove godine za Inside Out Records.

Between The Buried And Me osnovan je 2000. godine u Severnoj Karolini (SAD). Nastali su nakon raspada metalcore benda Prayer for Cleansing. Tommy Rogers (vokal) i Paul Waggoner (gitara) nastavili su i osnovali bend Between The Buried And Me. Between The Buried And Me kombinuju progressive metal, technical death metal, avant-garde metal i metalcore. Do sada su objavili 8 studijskih albuma, a u Zagrebu će promovisati zadnji album „Coma Ecliptic“.

Leprous su norveški progressive metal bend osnovan 2001. godine. Nakon mnogih demo izdanja, bend objavljuje album prvenac 2009. godine pod nazivom Tall Poppy Syndrome, te je od kritičara album proglašen kao savremeni progressive metal pod uticajem bendova kao što su Pink Floyd, King Crimson i Tool. Do sada su objavili 4 studijska albuma a u Zagrebu će promovisati zadnji album „The Congregation“.

Početak koncerta je najavljen u 20 sati, a cena ulaznica iznosi 160kn u pretprodaji, a 190kn na ulazu.

Ulaznice se mogu kupiti na sledećim pretprodajnim mestima i online shopovima: u Zagrebu: Dirty Old Shop – Tratinska 18 (online: http://www.dirtyoldempire.com/shop/ i 01 5573 888), Kloto – Masarykova 14, Purgatory – Ozaljska 46, Octopus Piercing Studio – Gundulićeva 31, Rockmark – Berislavićeva 13, Vallhala Metal Bar – Radićeva - 25. U Rijeci: Dallas Music Shop - Splitska 2A, ON PAROLE - http://www.on-parole.com/shop/tickets, Eventim sistem www.eventim.hr.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :