MENT showcase od 5. do 7. februara u Ljubljani

Datum objave:16.01.2020

Pročitano:889 puta

Datum održavanja: 05.02.2020 - 07.02.2020

Lokacija: Ljubljana

MENT showcase festival i muzička konferencija najavljuje svoje 6. izdanje za početak februara! Od 5. do 7. feburara na 14 lokacija u Ljubljani nastupiće više od 80 izvođača iz više od 20 evropskih zemalja.

 

MENT

Kao uvod u 6. MENT 30. januara u prostoru galerije Dobra Vaga u Ljubljani biće otvorena izložba plakata muzičara koji će nastupiti na ovogodišnjem izdanju festivala u viđenju 77 umetnika. AppointMENT 4.0 vraća klasični veliki format štampanja plakata i visokokvalitetni digitalnu štampu. Svojim jedinstvenim vizuelnim jezicima, slovenački i strani umetnici stvorili su kolekciju muzičkih umetničkih dela tako raznoliku kao što je i muzika umetnika koji nastupaju na MENT 2020.

Od muzičara koji če nastupiti od 5. Do 7. Februara u Ljubljani izdvajamo headlinera uvodne večeri Kamaal Williams koga nazivaju i zlatnim dečkom londonske jazz scene, Dekmantel Soundsystem iz Holandije organizatore istoimenog festivala, Skinny Pelembe novu mladu zvezdu iz Velike Britanije, Dakh Daughters ukrajinski muzički pozorišni projekat o kome je nedavno pisao i New York Times, Molchat Doma iz Belorusije sa više od 3 milina pregleda na Youtubu, a koje ćemo 12. februara imati prilike da vidimo i u Beogradu.


Srpsku scenu ove godine predstaviće čak 5 izvođača: legenda beogradske underground disko scene DJ Brka, pop bend Buč Kesidi koji je upravo objavio novi album i rasprodaje sve koncerte po Srbiji, mladi sve aktuelniji pung-garage bend Šajzerbiterlemon koji je nedavno nastupio i na Hali Gali eventu, majstori jazz fuzije Naked i mladi hip-hop kolektiv Zicer inc.

Naravno tu su i drugi izvođači iz regiona: slovenački pop noise bend 7AM, Malidah, Pantaloons za koji kažu da su mešavina trubača iz Guče i savremene londonske jazz scene, indie rock bend Čao Portorož, makedonski mladi funk bend Funk Shui, hrvatsku Kliniku Denisa Kataneca koja je nedavno nastupala i u Srbiji, bend Nemanja koje očekujemo u februaru u Beogradu i bivšu članicu hrvatskog benda Vlasta Popić koja sada nastupa pod imenom ŠećeЯ, dobro poznatog Damira Avdića i mnogi drugi.

Sve trenutno potvrđene izvođače na MENT 2020 možete naći na linku https://www.ment.si/lineup/


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :