Barutana klub Beograd

Mehmet Aslan specijalni gost Zalet večeri u Dragstoru

Datum objave:13.03.2019

Pročitano:2146 puta

Datum održavanja: 16.03.2019

Klub Dragstor će u subotu 16. marta prvi put ugostiti ekipu zaječarskog festivala Zalet. Specijalni gost večeri biće Švajcarac turskog porekla, mehmet Aslan. Domaću podršku na jednoj i po bini pružaju Čorbika, Prženo, Bagira, Deterdžentlmen, Skreč majstor Ljuban i Tobić Tobić, didžej mladih. 

 Festival savremene umetnosti ZALET hrpa je dešavanja nastala iz potrebe da se iniciraju, organizuju i održavaju kulturna događanja, afirmišu stvaraoci i da se posreduje u prenošenju raznorodnih umetničkih izraza i tendencija.

Osim organizacije pseudoklasičnih manifestacija poput izložbi, koncerata , pesničkih večeri i ... akcenat je na inovativnim i progresivnim vidovima umetničkih izražavanja kao što su performans, strip umetnost, lo-fi video, video-art, konceptualna umetnost, kao i suživotu tradicionalne likovne i konceptualne umetnosti...

Reakcije od gnevnih do euforičnih potvrdile su uverenje-ubeđenje-stav organizatora da postoji potreba implementacije savremenih umetničkih praksi, koja će pružiti drugačiji pristup društvenim i kulturnim vrednostima, stilovima života, novim idejama, podstaknuti razvoj umetničkog ukusa i omogućiti urbanom duhu specifične interakcije socijalnog miljea i alternative.

Do sada je na ZALET festivalu u proteklih devet godina učestvovalo oko 550 umetnika. Realizovano je 38 izložbi, 2 pozorišne predstave (od toga jedna na otvorenom), urađeno je 19 murala, održano je 9 književnih večeri, 19 performansa, nastupilo je 50 muzičkih grupa, izvedeno je 16 projekcija filmova i realizovano 11 umetničkih radionica.

019 prvi put u Dragstoru. Mutant parti mutant festivala iz prestonice Istočne Srbije!

 

LAJNAP

CRNA SOBA
Mehmet Aslan (CH)
Пржено
Bagira
Chorbika

HODNIK
Deterdžentlmen Didi
Tobić Tobić didžej mladih
Skreč majstor Ljuban

 

Karte za žurku mogu da se kupe na ulazu u klub po ceni od 500 RSD.

 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :