Barutana klub Beograd

MEET MICKEY JAZZ: Budite deo filma o nastanku džeza u Beogradu!

Datum objave:24.04.2015

Pročitano:5004 puta

Lokacija: Beograd

Pozivamo vas da budete deo zanimljive priče o nastanku jazza u Beogradu, ali i o jednom vremenu o kome se ne zna puno. Ukoliko posedujete bilo kakve fotografije, tekstove iz novina, video zapise, pisma, stare ploče ili, jednostavno, porodične uspomene koje biste mogli da podelite sa nama, a vezane su za period od 1927. do 1942. godine, pišite nam na email adresu mickyjazz@tagmedia.rs.

 

MEET MICKEY JAZZ: Budite deo filma o nastanku džeza u Beogradu! | 2015

 

Deo materijala koji nam budete poslali biće predstavljen na izložbi čija će postavka biti prikazana i u dokumentarno-igranom filmu „Meet Micky Jazz!“.

Naš film ne govori samo o jednom jazz orkestru, već i o jednom vremenu i načinu života, a možda najviše o Beogradu, gradu kakav je nekad bio, a koji ni mnogi rođeni Beograđani ne poznaju.

Pomozite da zajedno otkrijemo više o prvom jazz orkestru u Srbiji i o čuvenoj metropoli – Beogradu – između dva rata!

„Meet Micky Jazz!“ je veoma zanimljiva priča o neobičnom susretu poznate izraelske trombonistkinje Reut Regev i pet mladih muzičara koji su 1927.godine doneli džez u Beograd, postali slavni, a onda nestali tokom ratnih godina 1941-42.

Reditelj filma je Mladen Matičević, a scenario je zajedno s njim napisala Lavinia Davenport.

 Sinopsis: U jesen 2015. godine, dok pokušava da prevaziđe kreativnu lenjost prouzrokovanu hamsin vetrom i konačno uspe da komponuje nešto tokom boravka u svom domu u Tel Avivu, Reut Regev, čuvena izraelska džez trombonistkinja, slučajno nailazi na fotografiju pet mladih muzičara, obučenih u mondenska bela odela, koji u rukama drže instrumente. Na bubnju piše „Studentski Micky Jazz“, ali njihova imena, napisana na poleđini fotografije, ne ostavljaju sumnju da je reč o Jevrejima. Reut polazi za rukom da pronađe vlasnicu fotografije, stariju damu poreklom iz Beograda, koja je preživela Holokaust. Ona je, takođe, i kćerka trubača sa fotografije. Zbog toga zamoli Reut da uradi nešto što ona sama nikada nije imala hrabrosti – da ode u Beograd i otkrije šta se dogodilo sa momcima iz benda...


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :