Međunarodni 40. jubilarni Festival monodrame i pantomime od 23. do 28. juna u Beogradu

Datum objave:05.06.2015

Pročitano:4872 puta

Datum održavanja: 23.06.2015 - 28.06.2015

Lokacija: Beograd, Srbija

Međunarodni 40. jubilarni Festival monodrame i pantomime, čiji je osnivač Opština Zemun, biće održan od 23. do 28. juna 2015. godine na više lokacija u Beogradu. Od mnogobrojnih pristiglih prijava iz zemlje i inostranstva, selektor 40. Festivala monodrame i pantomime dr Milovan Zdravković u takmičarski program uvrstio je 11 monodrama, 3 pantomime i 4 stend ap nastupa. Festival će trajati šest dana, uz bogat prateći program. Pored gostiju iz regiona (BiH i Hrvatska) domaćinima će se pridružiti i gosti iz Jermenije, Rumunije, Izraela i Kanade.

 

Međunarodni 40. jubilarni Festival monodrame i pantomime od 23. do 28. juna u Beogradu

 

Na ovogodišnjem Festivalu gledaoci će moći uživati u stend ap programu koji će se igrati u Klub „Fest“, u Kulturno-sportskom centru „Pinki“ 23. i 24. juna. Tom prilikom nastupiće Domagoj Pintarić (Hrvatska), Filip Andonikus (BiH), Peđa Bajović (Jugoslavija) i Vladimir Cvejić (Srbija).

 

Od četvrtka 25. juna do nedelje 28. juna u Pozorištu lutaka „Pinokio“, na adresi Goce Delčeva 1, biće izvedene sledeće predstave:


Ljubomir Bandović (Srbija) „KONTRAŠ“, monodrama
Pol Kozma (Rumunija) „OD BUKUREŠTA DO MENHETNA“, pantomima
Gera Sander (Izrael) „KONAČNO, KRAJ!“, monodrama
Dušanka Stojanović Glid (Srbija) „KABUL/KUĆEVNA“, monodrama
Ana Maljević (Srbija) „KOBNE LAŽI“, monodrama
Aram Kojohan (Jermenija) „DUŠA STOLICE“, pantomima
Slobodan Beštić (Srbija) “MOJE NAGRADE“, monodrama
Tina Milivojević (Kanada) „VILLAGE“, monodrama
Predrag Radovančević (Srbija) „TRANSPERSONA“, pantomima
Anka Gaćeša (Srbija) „MOJ ŽIVOT“, monodrama
Vanja Milačić (Srbija) „GLEDANjE“, monodrama
Vesna Stanković (Srbija) „MILUNKA“, monodrama
Biljana Đurović (Srbija) „NADEŽDA PETROVIĆ“, monodrama
Mirjana Đurđević (Srbija) „ČUČUK STANA“, monodrama

Od bogatog pratećeg programa izdvajamo promociju monografije povodom 40 godina Festivala monodrame i pantomime koja će se održati u četvrtak, 18. juna u 18 časova u Operi i teatru „Madlenianum“. Potom u ponedeljak, 22. juna, izdvajamo šahovsku simultanku učesnika Festivala sa velemajstorom Alisom Marić od 18 časova u restoranu „Stara kapetanija“, Kej oslobođenja 8. U četvrtak, 25. od 18.30 u Pozorištu lutaka „Pinokio“, biće otvorena izložba lutaka i od 19.30 Festival će svečano otvoriti dramski pisac Dušan Kovačević. U nedelju, 28. juna od 12 časova biće održana promocija knjige Zijaha Sokolovića „Glumac je… glumac je… glumac“ u restoranu „Stara carinarnica“, Kej oslobođenja 31. Završna dodela nagrada biće održana u nedelju u 19.30.


Na čelu ovogodišnjeg Saveta Festivala nalazi se glumac Predrag Miletić, a članovi su: Radomir Putnik, Rada Đuričin, Igor Bojović, Rastko Janković, Stevan Rodić i Vanja Stanivuk. Direktor Festivala je Borislav Balać.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :